No SSO cookie

Pasca traditionala

Postat de

(0/ 0)
Pasca traditionala

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Pentru aluat:(din acest aluat mi-a iesit 3 pascute, 2 mai micute si una mai mare)
    1 kg faina
    5 galbenusuri
    100 gr unt
    100 gr smantana
    200 gr zahar
    25 gr drojdie
    100 ml lapte(nu e fixa cantitatea pentru ca e in functie de cum simti aluatul la mana)
    1 esenta rom
    coaja de portocala rasa
    1 praf sare Umplutura:
    1 kg branza de vaci bine scursa
    3 oua + 2 galbenusuri
    3 linguri smantana groasa
    250 gr zahar pudra
    100 gr stafide
    2 linguri gris
    coaja de lamaie rasa
    2 esente rom
    2 plicuri zahar vanilat
    2 oua pentru uns
  • Mod de preparare

    Aluatul:
    Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci.
    Laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut.
    Intr-un lighean punem faina.
    In mijlocul ei facem o gaura.
    Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei.
    Acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca.
    Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
    Peste galbenusuri punem si untul la temperatura camerei si il mai mixam putin.
    Turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile.
    Punem si smantana, esenta,coaja rasa de portocala si sarea.
    Amestecam bine, apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,putin cate putin.
    Cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam vreo 5 minute.
    Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.
    Umplutura:
    Stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom.
    Galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra.
    Punem intr-un bol branza.
    Peste adaugam ouale batute, smantana, coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta.
    Le amestecam bine iar la urma punem si grisul.
    Acum ne apucam de asamblat pasca:
    Ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt.
    Impartim aluatul in trei.
    Facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava, inclusiv pe pereti si o intepam cu o furculita.
    Umplem cu branza (pe care o impartim tot in 3 parti egale, daca aveti tavile de aceeasi marime).
    Deasupra facem diverse modele din aluat:cruce, pasarele, impletituri, orice va place.
    Batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile.
    Le coacem rand pe rand in cuptorul incins, la o temperatura potrivita ,cam 1ora sta in cuptor fiecare.
    Cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa,zahar si putin ulei.
    Le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape, pentru a fi fragede.
    Dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.
    * Doresc sa testez produsele philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!

  • Mod de servire

    Pasca traditionala se serveste la masa traditionala de Paste, impreuna cu cei dragi.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2162 :: 19.68MB