No SSO cookie

Budinca de gris cu lapte

Postat de

(5/ 1)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    16 linguri gris,
    1 l lapte,
    4 linguri zahar,
    3 oua,
    2-3 linguri zahar vanilat,
    2 linguri rom (sau esenta de rom/coaja de lamaie),
    unt pentru uns tava
    Pentru ornat: scortisoara, zahar pudra, frisca
  • Mod de preparare

    Ungi in prealabil o tava cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune la fiert laptele, se adauga grisul, se amesteca bine; cand a fiert se adauga galbenusul amestecat cu zaharul, romul si zaharul vanilat. Se amesteca pana iese ca o crema nu foarte lichida. Se incalzeste cuptorul la maximum. Se pune amestecul in tava unsa cu unt si o pui la cuptor la maximum vreo 10 minute (sau pana se incinge bine). Intre timp se bate albusurile spuma si le torni peste budinca. Se presara putina scrotisoara deasupra si se mai lasa la cuptor la maximum inca vreo 5 minute si apoi la foc mediu inca vreo 20 de minute. Cand se scoate se pulverizeaza niste zahar pudra.
  • Mod de servire

    Se serveste cu frisca sau sirop.
    Alte retete recomandate:
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2253 :: 19.61MB