No SSO cookie

Haios-prajitura cu gem

Postat de

(5/ 2)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru aluat: 1kg. faina, 2 linguri ulei, 2 linguri otet, 2 linguri smantana, 4 galbenuse, apa minerala sau sifon;
    Pentru uns aluatul: 500g. untura, 150g. faina, 1 lingura otet;
  • Mod de preparare

    Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului frantuzesc, cu amestecul de untura, faina si otet. Dupa fiecare ungere, se lasa 30 minute, la rece. Este mai bine sa se coaca a 2-a zi. Din acest aluat se poate prepara foi de cremes, rulouri si haios, adica niste prajiturele umplute cu gem de prune. Pentru haios, se intinde aluatul pe planseta de marimea unui dreptunghi si taiem fasii lungi, pe care apoi se taie in mici dreptunghiuri. La un capat se pune gemul de prune si se ruleaza. Se coace in cuptor preincalzit, apoi se reduce temperatura si se coace cca. 20 minute. In timpul coptului, haiosul se deschide ca o floare. Dupa ce se scoate din cuptor, se pudreaza imediat cu zahar praf.
  • Mod de servire

    Se servesc pudrate cu zahar praf alaturi de un ceai, cafea cu lapte sau chiar o bere.
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • leila

    ailed, nu avea cum sa iti iasa ca in imagine prajitura deoarece compozitia e alta . Spun acest lucru deoarece imaginea imi apartine de drept si reteta nu e cea descrisa de acest utilizator care a avut impertinenta sa adauge la reteta transpusa de ea imaginea care mi-a fost furata. Trebuia sa ataseze imaginea prajiturii facute de dansa .

    2010-12-29 la 16:57
Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.9551 :: 19.6MB