No SSO cookie

Prajitura cu nuca si ness

Postat de

(5/ 1)
Prajitura cu nuca si ness

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru o tava de aragaz:
    BLAT:
    400g zahar (preferabil pudra), 300 g unt, 300 g nuci macinate (e ideal ca nucile sa le pui la rumenit putin in cuptor inainte de a le macina, ies nemaipomenite), 150g faina, 9 albusuri.
    CREMA I:
    400 g zahar pudra frecat cu 9 galbenusuri
    CREMA II:
    200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness.
  • Mod de preparare

    Mai intai bati spuma albusurile cu un praf de sare si le mixezi bine, bine pana sta bat. Apoi se da putin la frigider daca vrei. - eu personal n-am dat albusul la rece!
    Zaharul se freaca cu untul pana devine spuma. Se adauga nucile macinate, apoi faina, la sfarsit albusurile batute spuma - eu am pus si ceva esenta de rom.

    La final, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decat aluatul pentru chec, deci in tava va curge. In tava de la aragaz, unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), se pune compozitia de mai sus. Se coace la foc potrivit spre mic, vreo 20 min. Cand e gata, se incearca cu degetul, se atinge suprafata prajiturii; e gata cand nu ramane nimic pe deget.

    Cand e gata copt blatul cu nuca, se pune deasupra urmatoarea compozitie pe care o faci cat timp este blatul la cuptor. Zaharul se freaca bine bine cu galbenusurile, se toarna peste blat, se intinde bine si se da din nou la cuptor. Focul trebuie sa fie mic pt ca se coace ca la o bezea. Este gata atunci cand compozitia de galbenus s-a rumenit un pic si s-a intarit. Atentie sa nu fie copt deasupra si pe dedesubt sa fie oul crud! Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.

    Cand este rece, se unge cu urmatoarea CREMA: 200 g unt frecat spuma cu 150 g zahar pudra si 6 lingurite de ness. Se intinde bine pe toata suprafata, se presara deasupra nuca macinata si putin praf de ness.

    Se da la rece si se taie patratele cand este rece.

    Prajitura cu nuca si ness a fost propusa de foxyy pe forum culinar.


  • Mod de servire

    Serviti prajitura cu nuca si ness atunci cand este rece.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.7098 :: 19.67MB