No SSO cookie

Prajitura Pacatul dulce

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Ridicată

    • Ingrediente

      Blat:
      8 albusuri, 10 linguri pline de zahar, 2 linguri de amidon alimentar, 10 linguri pline cu nuca macinata
      Crema:
      1/2 litru de lapte, 5 linguri de amidon alimentar, 3 plcuri de zahar vanilat + 1 fiola esenta de vanilie, 220 de grame de zahar 300 de grame de unt cu 80% grasime
      Jeleu:
      300 de grame de visine fara samburi(proaspete sau congelate), 250 ml apa, 150 de grame de zahar, 3 linguri de amidon 1 lingura rasa de gelatina granule
      Glazura:
      150 grame de ciocolata alba, 2 linguri de smantana pentru frisca, 50 de grame de ciocolata cu lapte
    • Mod de preparare

      Blatul:

      Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Jumatate de compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, tinand in permanenta usa intredeschisa. Se coace 1/2 ora - 45 minute.

      Este un blat de bezea si trebuie sa se usuce. Cand foaia e usor rumenita si crocanta, se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar, abia cand va fi rece se indeparteaza hartia de copt. Se procedeaza la fel cu restul de compozitie, obtinand al doilea blat.

      Pentru crema:

      400 de ml. de lapte impreuna cu zaharul se pun pe foc. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia bine omogenizata de amidon si se amesteca continuu pana da cateva clocote si se leaga. Se da la o parte de pe foc si se adauga zaharul vanilat si esenta. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, acoperind vasul cu o folie alimentara (sa nu prinda pojghita). Dupa ce crema de lapte va fi rece, se adauga untul la temperatura camerei, taiat in bucatele, si se mixeaza pana la obtinerea unei creme onctuoase.

      Jeleul:

      Visinele, 200 de ml. de apa si zaharul se pun pe foc. Restul de 50 de ml. de apa se amesteca cu amidonul. Intre timp, gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Cand apa cu visinele dau in clocot, se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Eu am pasat compozitia, mergea la fel de bine si fara a fi pasata, cu fructele intregi. Cand jeleul se raceste pana in jur de 50 de grade Celsius, se dizolva direct in compozitie gelatina.

      Asamblare:

      Pe prima foaie se pune jumatate din crema. Se introduce tava cu prajitura in congelator pentru 10 minute, apoi se toarna jeleul deasupra, inca usor caldut: Se raceste bine de tot, se continua cu al doilea strat de crema, apoi cu ultimul blat.

      Se da prajitura la rece, apoi se taie - de preferat cu cutitul electric.

      Glazura:

      Frisca si ciocolata alba rupta in bucati mici se pun pe foc, amestecand pana se omogenizeaza. Se toarna aceasta compozitie peste prajitura apoi se mascheaza imperfectiunile cu ciocolata cu lapte.

    • Mod de servire

      Reteta Prajitura "Pacatul dulce" propusa de lauralaurentiu.  Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.6486 :: 19.69MB