No SSO cookie

Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

Postat de

(5/ 2)
Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Pentru blatul prajiturii cu lamaie:
    400g unt
    500g zahar
    8 oua
    1 lingurita esenta de lamaie
    3 linguri mari coaja de lamaie
    400g faina
    15g praf de copt
    un varf de sare
    180ml suc de lamaie stors
    Pentru crema de lamaie:
    500g crema de branza
    coaja si sucul de la 1 lamaie
    o pastaie de vanilie sau 1 lingurita extract
    80g zahar
    300ml frisca lichida
  • Mod de preparare

    In primul rand preparam blatul prajiturii noastre.

    Taiem untul cubulete si il mixam impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adaugam coaja de lamaie si esenta, si cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam treptat, alternand cu sucul de lamaie. Impartim aluatul astfel preparat in 3 si coacem pe rand cele 3 foi ale prajiturii, lasandu-le sa se raceasca. Blatul prajiturii este copt dupa 15-20 de minute, pana este auriu la suprafata.

    Intre timp pregatim crema:

    mixam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie si zaharul. Adaugam sucul de lamaie vanilia, iar apoi incorporam usor frisca lichida, amestecam sa se omogenizeze, dupa care mixam la viteza mare pentru 2-3 minute. Pastram la frigider pana la utilizare.

    Dupa ce s-au racit blaturile prajiturii, impartim crema in 3, asezam doua parti intre cele 3 blaturi, iar cu ultima parte de crema nivelam exteriorul prajiturii.

  • Mod de servire

    Prajitura pufoasa cu crema de lamaie se tine la rece, se serveste decorata cu coaja sau felii de lamaie.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4900 :: 19.67MB