No SSO cookie

Prajitura rapida cu crema caramel

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      Blat:
      6 oua,
      12 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, esenta de vanilie.
      Crema caramel:
      200 g zahar, 100 g unt, esenta de vanilie, 150 g frisca lichida (Hulala).
    • Mod de preparare

      Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida.

      Blat:
      Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
      Crema caramel:
      Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intre cele doua foi. Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolata topita.

    • Mod de servire

      Prajitura cu crema caramel se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se taie dupa preferinta.
      Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.5468 :: 19.68MB