No SSO cookie

Prajitura sarlota

Postat de

(5/ 1)
Prajitura sarlota

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Pentru blat:
    6 oua
    8 linguri de zahar
    8 linguri de faina
    un praf de sare
    2 plicuri zahar vanilat
    Pentru sarlota:
    7 oua
    5 plicuri gelatina alba
    4 linguri faina
    1l lapte
    6 linguri zahar
    2 linguri pline cu cacao
    500ml frisca lichida
    2 plicuri zahar vanilat
    Optional:
    gem de caise
  • Mod de preparare

    Incepem prin a pregati blatul pentru prajitura sarlota. Vom avea nevoie de o tava de aproximativ 30x23 cm, tapetata cu hartie pentru copt.

    Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana cand isi dubleza volumul, amestecul este pufos si deschis la culoare.

    Albusurile le mixam bine, pana sunt ferme.

    Adaugam faina la amestecul de galbenusuri, amestecam bine, dupa care adaugam albusurile, amestecand usor, de jos in sus, pentru ca aluatul sa fie usor si aerat, sa creasca bine si sa fie pufos, nu indesat.

    Turnam compozitia in tava si lasam la cuptorul incins la 160 de grade pentru 45-50 de minute. Il lasam la racit.

    In timp ce blatul prajiturii este la copt, pregatim sarlota:

    Gelatina o hidratam in 300ml de lapte rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Adaugam restul de lapte si mixam bine. Punem amestecul pe baie de aburi amestecand continuu pana cand compozitia se ingroasa.

    Luam bolul de pe baia de aburi si adaugam gelatina hidratata, amestecam bine si lasam la racit.

    Mixam albusurile cu 8 linguri de zahar si le adaugam la compozitia de lapte. Mixam si frisca cu restul de 4 linguri de zahar (daca e frisca indulcita se poate renunta la zahar).

    Adaugam si frisca la compozitia de lapte. Impartim compozitia in doua parti. Intr-una din ele adaugam zaharul vanilat sau extract de vanilie, iar in cealalta adaugam cacao si putina esenta de rom. Dam cele doua compozitii la frigider pentru 20 de minute.

    Scoatem aluatul prajiturii din tava si il taiem in doua (pe lungime).

    Tapetam tava in care l-am copt cu folie alimentara si asezam primul blat. Punem cu lingura gem de caise si il nivelam frumos pe toata suprafata. Acest pas este optional, mie mi se pare ca gemul acrisor completeaza perfect prajitura.

    Asezam primul strat de sarlota (dupa preferintele fiecaruia), nu trebuie nivelat perfect, cu cat este mai "dezordaonat", cu atat mai bine va arata prajitura :), ironic, stiu.

    Asezam al doilea blat, punem gem de caise, si a doua parte a sarlotei.

    Acum in acest pas, prajitura se poate da la frigider. Daca doriti sa aduceti si o nota crocanta puteti faramita biscuiti, sa-i amestecati cu un cub de unt (ca la cheesecake) si sa uniformizati deasupra ultimului strat de sarlota. Dupa care decorati cu frisca.

    Dam la frigider prajitura sarlota pentru 2 ore.

     

     

  • Mod de servire

    Prajitura sarlota se serveste dupa ce a stat la frigider, decorata cu frisca sau fructe.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.6378 :: 18.72MB