No SSO cookie

Prajitura Tosca

Postat de

(5/ 5)
Prajitura Tosca

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Pentru Blat:
    8 albusuri,
    100g mac,
    50g nuca de cocos,
    160g zahar praf,
    4 linguri de faina,
    1 lingurita rasa praf de copt.
     
    Pentru Crema:
    8 galbenusuri,
    160g zahar praf,
    700ml lapte,
    100g amidon,
    225g unt,
    un baton vanilie /esenta vanilie. Pentru Decor:
    25 biscuiti-Petit Beurre,
    o ceasca de cafea espresso indulcita,
    200g ciocolata,
    100 ml frisca lichida,
    50g unt.
  • Mod de preparare

    Mod de preparare:
    Separam albusurile de galbenusuri.
    Albusurile le batem spuma cu zaharul praf, pana se intaresc.
    Adaugam peste bezea semintele de mac-eu le-am macinat- , nuca de cocos si amestecam usor, de jos in sus, dupa care adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
    Turnam compozitia de blat intr-o tava (20/35 cm cu aproximatie), tapetata cu hartie de copt -eu am Delimano, deci nu e necesar, si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25 de minute la foc potrivit. Pe cel electric la 180 grade.


    In timpul acesta pregatim crema.

    Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul praf si se mixeaza pana cand compozitia devine o crema.

    Din cei 700 ml lapte, folosim 200ml de lapte rece pe care-l punem intr-o cana impreuna cu amidonul-treptat, cate o lingurita- si se amesteca continuu pana se incorporeaza tot amidonul in laptele rece.

    Restul de lapte se pune la fiert, intr-un vas cu peretii grosi sau intr-un vas Delimano, impreuna cu semintele din batonul de vanilie dar si cu batonul in sine.

    Cand laptele da in fiert, inlaturam batonul si turnam laptele cu amidonul, amestecand continuu. Cand se ingroasa si devine ca o budinca, incorporam galbenusurile batute cu zaharul si amestecam bine de tot.


    Se lasa budinca la racit si se acopera cu o folie alimentara ca sa nu prinda pojghita.
    Untul se mixeaza pana devine spumos si se adauga treptat cate o lingura de budinca racita si se asmesteca.

    Peste blatul copt si racit intindem crema, iar deasupra ei un rand de biscuiti pe care ii stropim cu cafeaua gata preparata. Dupa ce cafeaua a patruns in biscuiti, dam la rece.

    Am topit la bain-marie ciocolata, apoi cand aceasta era fluida am adaugat untul si am amestecat, apoi frisca lichida, din nou am amestecat pana cand s-a incorporat.

    Cand devine fluida(fara a da in fiert) o turnati peste prajitura.

    Cu ajutorul unei pieptene de bucatarie am trasat dungi peste ciocolata.

    Se poate decora cu bomboane de ciocolata.

  • Mod de servire

    Mi-ar fi placut sa servesc prajitura tosca pe acest platou: http://shabbychicshop.ro/trandafir/70-farfurie-mare-patrata-trandafir-vanilia.html

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.5017 :: 19.68MB