No SSO cookie

Savarine cu frisca

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Ridicată

    • Ingrediente

      Pentru compozitia de savarine: 6 oua 7 linguri de pesmet 1 praf de sare 6 linguri de zahar pentru insiropat: 2 pahare apa 1 pahar de zahar o esenta de rom Pentru frisca: 500 ml smantana pentru frisca (eu am folosit 250 ml frisca lichida) 2 linguri zahar pudra un plic de intaritor pentru frisca putin jeleu, gem tare...eu am folosit gem de caise facut de tata :))
    • Mod de preparare

      Savarinele cu frisca sunt prajituri delicioase si foarte populare, si nici nu sunt greu de preparat, merita incercat!

      Am separat ouale, iar galbenusurile le-am frecat cu 3 linguri de zahar, pana au capatat o consisteta spumoasa, cremoasa mai bine spus.

      Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat 3 linguri de zahar si am mixat continuu, ca la bezea, pana s-a dizolvat tot zaharul si am obtinut o spuma tare.

      Pesmetul l-am incorporat in galbenusuri, dupa care am adaugat si spuma de albusuri, incorporand-o incet cu o lingura de lemn.
      Am turnat apoi compozitia in tavitele speciale, ondulate, tapetate cu unt si faina si am dat la cuptor pentru vreo 15 minute, dar am facut testul cu scobitoarea.
      Separat, intr-o cratita am facut un sirop din 2 pahare de apa si un pahar de zahar...fierte putin. La sfarsit am pus si esenta de rom.

      Savarinele, fiebinti, se insiropeaza. Laura spunea ca se "plojeaza" in sirop. Mie mi-a fost frica sa le plonjez, pentru ca pesmetul absoarbe foarte repede si m-am temut sa nu se dezintegreze.. :)) asa ca le-am insiropat cu lingura turnand sirop din belsug. Dupa ce s-au racit am taiat cate un capac din fiecare. Am pus un strat de frisca. Frisca am facut-o mixand frisca lichida cu zaharul si intaritorul de frisca. Capacul savarinei l-am uns cu putin gem de caise, facut de tata (home made ) si l-am pus apoi, incet peste stratul de frisca. Deasupra am facut un mic mot de frisca, asa...pentru efect.

    • Mod de servire

      Savarinele se servesc cu o bautura racoritoare.
      Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • mi_tinita

      daca ai sti ca eu sunt la stadiul de studiere a savarinelor,dar zici ca imi dau doctoratul pe tema asta,inca nu m-am oprit la nici o reteta.foarte reusite sunt ale tale,te anunt cand m-am decis si eu

      2011-11-19 la 19:59
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    1.1374 :: 19.67MB