No SSO cookie

Tort choux a la creme

Postat de

(5/ 6)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      Blat:
      2 oua
      2 linguri zahar
      2 linguri faina
      1 lingura cacao
      1 lingurita praf de copt
      1 lingura ulei
      Crema de iaurt:
      375 ml iaurt de fructe
      15 g gelatina
      350 ml frisca
      Choux a la creme:
      250 ml apa
      100 ml ulei
      150 g faina
      1 praf de sare
      3 oua mari/4 mici
      Crema choux:
      1 plic Creme Ole de ciocolata/vanilie
      300 ml lapte
      100 ml frisca lichida
      5 g gelatina
      Decor:
      150 g ciocolata amaruie
      50 ml frisca
      1 lingura ulei
      100 ml frisca batuta
    • Mod de preparare

      Pentru blat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul si albusurile batute spuma. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste pe margini.

      Crema de iaurt:

      Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece,dupa 10 minute se dizolva pe baie de aburi (fara sa clocoteasca,doar sa se incalzeasca) si se toarna peste iaurt,amestecand energic.Se da la frigider pana se intareste putin. 350ml frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt, se da la frigider pana la folosire.

      Choux a la creme:

      Apa, uleiul si un praf de sare se pun pe foc,iar cand clocoteste se toarna faina in bloc si se amesteca pana se obtine o bila de aluat. Cand se raceste se incorporeaza cate un ou (nu se pune altul pana ce primul nu este incorporat) pana obtinem un aluat lipicios. Se toarna aluatul intr-un pos si se spriteaza gogosele(incercati sa fie de aceeasi marime) pe hartie de copt. Se tin in cuptor 25-30 min,pana se rumenesc deasupra. NU SE DESCHIDE USA IN PRIMELE 15 MINUTE sau chiar deloc. Cel mai bine este sa ramana in cuptor pana se racesc.

      Crema pentru choux:

      Intr-un vas se pune laptele, frisca lichida si plicul de crema si se mixeaza pana se obtine o crema tare.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece,dupa 10 minute se dizolva pe baie de aburi (fara sa clocoteasca,doar sa se incalzeasca)si se toarna peste crema mixand incontinuu. Cu aceasta crema se umplu gogoselele (se face intr-o parte o gaura cat sa aiba loc spritul si se umplu).

      Asamblare:

      Inelul tavii in care s-a copt blatul se aseaza pe un platou.Blatul se pune in interiorul inelului,se insiropeaza bine cu un sirop din apa+zahar+vanilie/rom,se unge cu un strat subtire de crema,se aseaza gogoselele cu putin spatiu intre ele(aici am facut o greseala,a fost prima oara cand fac asa ca omul invata, deci:puneti 2 randuri de choux,dar nu puneti in centru niciuna!!!) si umpleti spatiile ramase cu crema. Dati la rece minim 2 ore.

      Glazura:

      Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas impreuna cu frisca lichida si uleiul si se amesteca pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. De jur-imprejurul inelului se baga un cutit cu lama subtire. Se scaote inelul, se imbraca marginile in frisca, se toarna glazura deasupra (cand este calduta), se niveleaza deasupra si restul se lasa sa curga pe margini.

    • Mod de servire

      Tortul Choux a la creme se da la rece pana se intareste glazura. Cu ajutorul unui cutit incins se traseaza liniile pentru proportionare. Faceti in asa fel incat sa taiati gogoselele pe jumatate.


       

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • DeliciousFlavours

      Un tort de exceptie! Am si salvat reteta repede repede, abea astept s-o incerc :)

      2012-05-21 la 10:17
    • mi_tinita

      Nu stiu daca as avea curajul sa ma incumet la asa ceva,dar precis este un tort de senzatie. Nu m-ar crede nimeni ca l-am facut eu,daca as aduce asa ceva la masa. Felicitari!

      2011-11-24 la 22:51
    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2737 :: 19.69MB