No SSO cookie

Tort cu crema de branza

Postat de

(0/ 0)
Tort cu crema de branza

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Blat
    2 oua mari
    7 linguri de zahar pudra
    5 linguri faina
    1 praf de sare
    1/2 lingurita praf de copt
    esenta de rom
    Crema de branza
    250 g crema de branza
    200 g mascarpone
    100 g zahar pudra
    1 plic gelatina
    500 g frisca
    200 g capsuni
    100 g zahar
  • Mod de preparare

    Blatul-albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam faina (care o cernem) praful de copt si esenta de rom. Amestecam usor cu lingura de jos in sus, turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (la foc mic spre mediu) pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca
    Crema-mixam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam crema de branza si le mixam impreuna cca 2 minute, apoi adaugam 100 g frisca.
    Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa, o punem pe baie de aburi pana la dizolvare completa (sa nu fiarba), adaugam jumatate in crema de branza, amestecam si dam la rece.
    300 g frisca o mixam cu 100 g zahar, adaugam capsunile si mixam cca 1 minut cu mixerul, adaugam restul de gelatina si amestecam.
    Asezam blatul, il insiropam (eu l-am insiropat cu sirop de capsuni) apoi cu ajutorul unui posh am adaugat crema de branza in cercuri si frisca. Pe margina am pus felii de portocale. Dam la rece.
    Cand s-a intarit bine, am adaugat 100 g frisca deasupra si am ornat cu ornament de ciocolata.

  • Mod de servire

    Tortul cu crema de banza se serveste rece, ornat cu fulgi de ciocolata sau fructe proaspete.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2683 :: 19.67MB