No SSO cookie

Tort cu fructe de padure

Postat de

(5/ 2)
Tort cu fructe de padure

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Pentru blat:
    * 6 oua
    * 6 linguri faina
    * 6 linguri zahar
    * 6 linguri ulei
    * 1 praf de copt
    * 1 zahar vanilat
    * esenta de vanilie
     
    Pentru crema:
    * 400 g fructe de padure
    * 200 g branza de vaci
    * 200 g frisca lichida
    * 200 g zahar pudra
     
    Pentru asamblare mai folosim un blat dreptunghiular care se prepara din:
    Pentru desenarea modelului de pe blat folosim:
    * 30 g piure fructe de padure
    * 30 g unt
    * 20 g faina
    * 20 g zahar
     
    Pentru blat:
    * 4 oua
    * 4 linguri faina
    * 4 linguri zahar
    * esenta de vanilie
    * 2 linguri ulei
    * jumatate lingurita praf de copt
  • Mod de preparare

    Preparare blat:
    Intr-un bol mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand galbenusurile pana se incorporeaza toate bine.
    Adaugam treptat zaharul,apoi esenta de vanilie si uleiul.
    La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
    Amestecul obtinut se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor timp de 25- 30 minute.

    Preparare crema:
    Din fructele de padure obtinem un piure.
    Branza de vaci de mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga frisca si piureul de fructe.
    Crema obtinuta se da la frigider timp de 2 ore.

    Preparare blat dreptunghiular:
    Intr-un bol amestecam bine 30 g unt cu 20 g zahar , 30 g puire de fructe si 20 g faina.
    Pentru model am folosit un desen pe o foaie care se aseaza pe tava, peste foaia cu desen punem o hartie de copt transparenta.
    Amestecul de mai sus se pune intr-un pos si se desezeaza peste hartia de copt modelul din desen.
    Dam la congelator tava timp de 30 minute.

    Intre timp pregatim blatul astfel:
    Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
    Scoatem tava din congelator si adaugam peste modelele intarite crema de blat uniformizand foarte bine tot amestecul.
    Dam tava la cuptor timp de 25- 30 minute.

    Asamblare si decorare tort:
    Primul blat racit se taie in 3 parti egale.
    Se aseaza pe un platou inelul de la tava de copt, apoi primul blat se adauga crema si se continua pana terminam blaturile si crema.
    Blatul dreptunghiular racit se tare in doua parti egale si se pune cu partea desenata spre exterior,din jur imprejurul blatului.
    Blatul obtinut se da la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi se scoate inelul si se decoreaza dupa preferinta.
    Se taie felii si se serveste .
    Pofta buna!

    Pentru servirea acestui tort as alege acest produs:
    http://shabbychicshop.ro/produse-din-sticla/909-farfurie-din-sticla.html

  • Mod de servire

    Tortul cu fructe de padure se serveste dupa ce a stat la frigider.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.3092 :: 19.68MB