No SSO cookie

Placinte cu cartofi, de post

Postat de

(5/ 1)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      Aluat:
      * 500 g faina
      * 300 ml apa calduta
      * 10 g drojdie uscata/25 g proaspata
      * 2 lingurite sare
      * 1 lingurita zahar
      Umplutura:
      * 700 g cartofi
      * 2 linguri ulei
      * sare,piper
    • Mod de preparare

      Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.

      Umplutura:
      Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare! Trebuie sa fiarba foarte bine; se scurg de apa, se paseaza ca pentru piure, se amesteca cu sare, piper si ulei.
      Asamblare:
      Aluatul se imparte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi. Pe jumatate din foaie se intinde umplutura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine marginea.
      Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare placinta, pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.

    • Mod de servire

      Placintele cu cartofi de post se pot servi simple sau cu mujdei de usturoi! Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2643 :: 19.68MB