No SSO cookie

Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)

Postat de

(5/ 1)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      1,4 kg Crap (sau alt peste) fara cap
      3 cepe
      100ml ulei Arpis
      100ml pasta de tomate
      2g boia de ardei
      100ml vin alb
      3g usturoi
      2g piper macinat
      4 foi de dafin
      500g rosii proaspete
      50g patrunjel verde
      sare
    • Mod de preparare

      Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati si se prajeste. Ceapa se curata, se spala, se taie solzi.

      Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

      Ceapa se caleste in apa. Se adauga rosiile cuburi. Dupa ce s-au inabusit se adauga pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apa fiarta 1 l si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste care se vor acoperi cu legumele fierte si se introduce tava in cuptor 20 min, la temperatura moderata.

      Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si se sareaza dupa gust.

       

      Reteta “Plachie dobrogeana“ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crisan, Tulcea.

      Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

    • Mod de servire

      Plachia dobrogeana de crap sau alt peste se serveste cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3010 :: 19.69MB