No SSO cookie

Ciorba de miel cu macris

Postat de

(5/ 2)
Ciorba de miel cu macris

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    un cap de miel
    coada de miel
    2 morcovi
    2 radacini de patrunjel
    o ceapa mijlocie
    5-6 gramajoare de macris sau de podbal
    2 linguri faina
    un ou
    400-500 ml smantana
    o legatura marar verde
    o legatura patrunjel verde
    zeama de lamaie dupa gust
  • Mod de preparare

    Se curata de piele capul de miel, se scot creierul si ochii si se transeaza. Ciorba se face din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape. Oasele se pun la fiert in 3 l de apa cu sare.

    Cand carnea de pe oase este fiarta pe jumatate, se adauga zarzavatul dat pe razatoarea mare. Ceapa se taie cubulete. Cand zarzavatul e fiert, se adauga verdeata pregatita astfel: se curata macrisul, se rup coditele si se spala in mai multe ape. Verdeata se pune in oala si e lasata sa dea un clocot cu celelalte ingrediente.

    Intr-un castron se pregateste un preparat din 2 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de apa rece. Se bate bine oul si se amesteca cu smantana. Compozitia se toarna in oala si se lasa sa dea ultimul clocot.

  • Mod de servire

    Deasupra se pune patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.


     


 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1764 :: 19.67MB