No SSO cookie

Prajitura Iuliana cu crema, de post

Postat de

(3/ 2)
Prajitura Iuliana cu crema, de post

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru foile de prajitura:
    10 linguri de zahar
    10 linguri de ulei
    10 linguri de bors
    1 lingurita bulion, dizolvata in putin bors sau apa
    1 lingura amoniac
    faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale (dar sa se poata intinde foile - 3 foi)
    Pentru crema:
    4 cani de apa,
    8 linguri cu varf de faina
    12 linguri cu varf de zahar (puteti pune si mai mult, dupa gust)
    coaja rasa de la o lamaie
  • Mod de preparare

    Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul (nu l-am stins cu lamaie sau altceva), faina.
    Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
    Sunt excelente, f fragede.  Pentru cine prefera foile putin mai crocante, cred ca sunt bune de mancat si intr-un timp mai scurt.

    Pentru crema:

    Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie (putina, sa predomine aroma de lamaie). Iar cand era cam ca apa de vara, am amestecat cu margarina (250 g) frecata spuma.

    Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.

  • Mod de servire

    Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • aura_alex

    Sa nu luati reteta k nu e buna,am incerkt ! Nici macar nu e scrisa cum trebuie...

    2012-12-03 la 06:15
Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Alte reţete din subcategoriile

Mai multe subcategorii

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1335 :: 18.72MB