No SSO cookie

Salata de icre de crap

Postat de

(5/ 29)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      icre de crap - 200 de grame ulei de floarea soarelui - 250 de mililitri lamaie - 1 mica gris - 2 linguri sare felii de lamaie, capere, ceapa verde fasiute fine de morcov pentru ornat
    • Mod de preparare

      Salata de icre e traditionala la mesele sarbatoresti, mai ales cand mesenii agreaza preparatele piscicole. E o salata care permite multe feluri de servire si ornare (tartine, ca umplutura a unor legume, montata cu posul pe felii de lamaie sau pe platou etc.). Am folosit pentru prepararea salatei icrele proaspete ale unui crap de Dunare. Mai intai, icrele se spala cu atentie si se curata de orice urma de pielita. Se sareaza cu aproximativ 1 lingurita de sare si se lasa la frigider. Se pun la fiert 100 de ml. de apa si cand dau in fiert se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, pana ce se ingroasa bine.

       

      Se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza cam 1 lingura de icre, restul se pun intr-un vas potrivit pentru mixer, impreuna cu grisul fiert, racit (imaginea 1). Se mixeaza pana cand se omogenizeaza grisul si icrele (imaginea 2), se adauga zeama de la 1/2 de lamaie si se incepe sa se toarne uleiul in fir subtire, mixand in permanenta, ca la maioneza. Compozitia se va lega si va creste (imaginea 3). Se adauga ceapa taiata foarte fin si restul icrelor (imaginea 4). Se mixeaza scurt, pentru a nu se sparge icrele adaugate mai pe urma, se potriveste gustul cu restul de zeama de lamaie si sare, daca mai e nevoie, si salata e gata. Se pastreaza la frigider, intr-un vas inchis, pana in momentul servirii (chiar si 2-3 zile).

    • Mod de servire

      O sugestie pentru o prezentare mai deosebita: se pune salata intr-un pos pentru ornare cu un varf stelat si se deseneaza pe un platou un peste, caruia i se pune un "ochi" dintr-o boaba de capere, se accentueaza "coada" si "inotatoarele" cu fasiute foarte fine de morcov si se garniseste platoul cu ceapa verde si felii de lamaie.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • laura_laurentiu

      Bianca, Julix, ce dragute sunteti :)) ! Va multumesc mult pentru vot! Blutzisor84, si mai draguta, a incercat reteta! Ma bucur mult de tot ca ti-a placut, sa va fie de bine!

      2010-05-26 la 23:26
    • blutzisor1

      Am facut si eu salata asta in weekend, minunata este. Inainte faceam altfel icrele, dar gata, reteta asta m-a cucerit.

      2010-05-26 la 12:00
    • julix_2007

      Am votat si eu. Pozele sunt extraordinare.

      2010-05-24 la 19:20
    • Bianca_21

      Deci am votat, dar nu sunt sigura ca e bine, pe stele trebuie sa apesi, nu? daca da inseamna ca am facut bine :D Bafta Laura!

      2010-05-21 la 19:58
    • Monica

      Arata foarte bine, mie imi place foarte mult salata de icre.Felicitari!

      2010-05-20 la 14:21
    • laura_laurentiu

      Multumesc, cooli ;) ! Poate mai conving vreo doua fete de pe forum sa posteze :) .

      2010-05-18 la 10:32
    • justeu80

      Multumim laura ca ai postat conform regulamentului, bafta :)

      2010-05-18 la 09:49
    • laura_laurentiu

      Da, pozele sunt facute de mine, de ce intrebi? Ti se par prea bune sau prea rele ? :P

      2010-05-17 la 15:23
    • mireloantza

      pozele sunt facute de tine?

      2010-05-15 la 17:10
    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2390 :: 19.69MB