No SSO cookie

Ciorba cu dovlecei de post

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      Cantitatile de legume sunt in functie de oala, cantitatile de mai jos sunt pentru o oala de 5 l:

      -ardei verde si/sau rosu si/sau galben 1-2 bucati
      -ceapa 1 mare pentru ciorba la fiert si 1 medie la sfarsit
      - radacina de telina 1 jumate
      -albitura 1 bucata
      -morcovi 2 bucati
      -cartofi 4 medii
      -verdeata: patrunjel, leustean cate o legatura din fiecare
      -dovlecei 2-3
      -bulion
      -bors
      - sare, ulei
    • Mod de preparare

      Se taie ardeiul, o jumate de ceapa mare, telina, albitura,morcovi si se calesc putin in ulei de masline. Se calesc la foc mic, cat sa se mai inmoaie morcovul. Se adauga si celelalte ingrediente mai putin dovlecelul plus apa cat cuprinde. Se lasa la fiert cat sa se fiarba legumele, ca etalon se verifica daca s-a fiert ardeiul. Se adauga bulion, bors si dovlecei si se lasa la fiert pana cand se fierb dovleceii. Se pune si verdeata. La sfarsit inainte de a stinge focul se rade ceapa medie pe partea cea mai fine a razatoarei si se adauga. Imediat dupa aceea se stinge focul si se mai adauga niste verdeata de aspect. Pofta Buna! O a doua varianta a acestei retete este urmatoarea: se pun toate legumele la fiert mai putin dovleceii si la sfarsit cand aproape s-au fiert se adauga bors, bulion,dovlecei,verdeata si se lasa sa mai fiarba. La sfarsit inainte de a stinge focul se rade ceapa aia medie si se adauga. Imediat dupa aceea se stinge focul si se mai adauga niste verdeata de aspect.Pofta Buna!
    • Mod de servire

      Se serveste calda in farfurie de ciorba.
      Alte retete de post recomandate:
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • mancare-bebe

      Imi cer scuze ca raspund asa tarziu, nici nu stiam ca am comentarii la reteta, nu am fost anuntata prin email. Este prima reteta postata pe un site si nu aveam experienta explicatiilor detaliate. Eu pun borsul dat in clocot in prealabil separat si apoi il adaug in ciorba. Cantitatea depinde foarte mult de calitatea borsului, eu fac bors in casa si adaug la o oala de 5l de ciorba 500ml de bors. Asta este metoda mea, elisha nu greseste in ceea ce face :) http://mancare-bebe.blogspot.com/

      2011-07-29 la 21:22
    • elisha25

      La final puneti borsul. Incepeti cu 250 ml apoi lasati sa clocoteasca, dupa ce da un clocot gustati si daca vi se pare destul de acru nu mai adaugati. Daca simtiti sa fie mai acrisor atunci mai adaugati 100-200 ml de bors. Spor!

      2010-10-10 la 20:46
    • Bocskai_34987

      Buna! Nu ai specificat cantitatea de bors si neavand experienta cu ciorbe pe baza de bors, nu-mi dau seama cat trebuia sa pun. Daca poti, te rog sa scrii acolo. Mersi frumos! csabi

      2010-10-10 la 13:51
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3386 :: 19.68MB