Se spala carnea se scurge, se condimenteaza si se asaza intr-o tava, cu 100 ml ulei si adaos de supa, care se introduce la...
Friptura de vacuta inabusita cu gogosele de cartofiSe pun la fiert otetul, zaharul, mierea si sarea. Cand aceasta fierbe, se oparesc putin gogosarii. Se scot, se aseaza frumos...
Gogosari cu miere si otetSe curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se...
Usturoi conservat cu ulei de masline aromatSe curata ceapa si se toaca marunt. Se curata zarzavatul pentru supa si se taie in cubulete mici. Se toaca varza murata si se...
Ciorba de varza acra cu perisoare si cascavalSe spala rosiile,se scot cotoarele,se taie in 4, se punla fiert,dupa care se dau prin sita,iar sosul rezultat se pune iarasi...
Sos de rosii picantSe spala cartofii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se storc. Se toaca marunt varza acra. Se amesteca varza...
Placinte de varza acra cu sos sos de smintina si ceapaSe spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta...
Vinete cu usturoi marinatePrunele spalate se asaza intr-un vas de portelan. Se fierbe apa cu zaharul, otetul, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se...
Prune in otetTaie painea(sau mamaliga) cubulete cit marimea rosiilor.Infige alternativ cuburi de paine(sau mamaliga) si rosii(de preferat...
Frigarui de rosii cu paine la gratarSpala burta(cumpara prefiarta )si piciorul de vitel(freaca-l cu sare pina ramane curat).Pune-le la fiert in apa calda cu...
TuslamaSpala limba in apa rece ,curat-o de pielite,si freac-o cu malai pentru a o curata de toxinele din pori.Pune-o la fiert in apa...
Limba cu maslineCurata cartofii,spala-i si taie-i felii” pe lung”,groase de 4-5 mm.Incinge plita(se poate si pe aragaz,folosind tabla de...
Scrijele de cartofiPui brinza la desarat(fiindca altfel,la gratar va iesi sarea din ea)in lapte pentru 30 de minute.O lasi la scurs pe un servet...
Brinza la gratarDecojeste rosiile dupa ce in prealabil le-ai oparit putin,pentru a-ti fi mai usor.Taie-le in patru si pune-le intr-o tava...
Crema (pasta) de rosiiInmoaie soia in apa clocotita (in care poti pune un cub de concentrat de supa)pentru 20de minute. Opareste de asemenea...
Mincarica din frunze de gulioare cu soiaSe curata cotletele, se spala, se bat, se sareaza si pipereaza dupa care se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa sa se...
Cotlete cu smintinaSe spala codul ,se curata,se taie felii(se dezoseaza) si se pun in lapte pentru citeva minute(5min).Se scot fileurile,se bat...
File de cod cu cascavalSe toaca fin ceapa, usturoiul, ardeiul gras, ardeiul iute si busuiocul. Se pun intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu...
Supa rece de rosii cu busuiocUn aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSalatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...
Salata de paste cu carnati, telemea si sos pestoIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.