Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min,...
Dulceata de caiseSe bate spuma untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza ouale cand nu se mai simt cristalele de zahar. Se...
Tarta dubla cu visine si caiseSe cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la...
Prajitura cu caise si macDrojdia se amesteca cu putin lapte, o lingura de zahar si 3 linguri faina. Se lasa la dospit. Se amesteca apoi cu restul de...
Prajitura cu caise si migdaleSe fierb cartofii 20 min in apa sarata. Se toaca ceapa, ardeii, caisele se storc si se taie felii. Pentru sos: 2 linguri unt...
Cartofi cu caiseSe amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata...
Prajitura cu caiseSe bat ouale cu apa, zaharul si zaharul vanilat, folosind mixerul si apoi se adauga faina si praful de copt. Compozitia...
Prajitura simpla cu caiseSe amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat...
Tort cu caiseBrinza se amesteca impreuna cu faina si ouale si se se lasa sa stea 20 min. Se spala caisele, se sterg si se cresteaza, se...
Galuste cu caiseCaisele uscate se aleg, se spala, se asaza in cratita si se toarna deasupra apa rece. Dupa 2-3 ore, cind caisele s-au umflat,...
Sos de caise uscateSe freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa...
Prajitura cu marmelada de caiseSe amesteca totul, astfel incit sa iasa un aluat potrivit. Se pune pentru o ora in frigider, impaturit in folie. Dupa, se...
Fursecuri cu dulceata de caiseSe taie fructele in jumatati si se rad pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu galbenusurile, zaharul, coaja de lamiie si...
Sufleu de piersici (caise)Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele fiert si racit si se pune la foc amestecind mereu pina ce se...
Inghetata de caisePasarea taiata bucati se inabusa si se lasa apoi sa fiarba cu apa sau cu zeama de carne. Dupa ce carnea este fiarta, se...
Caise cu carne de pasareCaisele se taie sferturi. Se pun apa si coaja de lamiie sa fiarba. Se adauga orezul, zaharul, caisele si se lasa sa mai...
Caise cu orezSe curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...
Dulceata de caise coapteSe pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a...
Compot de caiseCaisele se spala bine in citeva ape apoi se pun intr-un tifon care se introduce pentru citeva secunde in apa clocotita, apoi...
Salata de caise cu albusSe topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se...
Tort cu dulceata de caiseSe face un sirop gros din zahar si apa. Cind s-a racit, se adauga fructele si zeama de lamiie. Se fierbe pina se ingroasa. Se...
Inghetata de caise cu suc de lamiieIntr-un castron curat, se freaca zaharul cu untul pina se obtine o crema. Se adauga apoi ouale pe rind, iaurtul, aromele,...
Prajitura cu caiseSe curata salata verde, se spala frunza cu frunza sub jet de apa. Se desface portocala in felii, se taie miezul de pepene si...
Salata de legume si fructeSe spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se...
Inghetata cu caiseCaisele se curata de coaja, li se scot simburii si se pun intr-o compotiera. Peste ele se presara zaharul pudra, zeama de...
Salata de caise cu vin alb