coaja-de-grepfrut

Salate reci

Salata de costita afumata

Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii, se amesteca cu salata verde si se asaza intr-o salatiera. Costita,...

Salata de costita afumata
Dulceata

Dulceata de gutui bucati

Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...

Dulceata de gutui bucati
Prajituri

Trigoane de miere si brinza de vaci

Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga brinza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile,...

Trigoane de miere si brinza de vaci
Salate de legume

Salata de mere umplute

Merele necuratate de coaja se scobesc. Se prepara umplutura: sfecla se coace si se taie in cuburi sau felioare, telina si...

Salata de mere umplute
Dulceata

Peltea de gutui

Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...

Peltea de gutui
Mancaruri cu peste

Zacusca de peste

Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii),...

Zacusca de peste
Mancaruri cu cartofi

Cartofi saracuti

Se fierb cartofii, ceapa se toaca marunt. Cartofii, pe trei sferturi fierti, se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se...

Cartofi saracuti
Prajituri

Prajitura delicioasa cu nuci

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile adaugate unul cite unul, pina cind se face spuma. Se adauga coaja de lamiie,...

Prajitura delicioasa cu nuci
Mancaruri cu legume

Gulii umplute cu orez

Se curata guliile de coaja si se scobeste miezul. Se caleste ceapa in uleiul incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...

Gulii umplute cu orez
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu brinza la cuptor

Se spala bine cartofii si se fierb cu coaja. Cind sint fierti, se curata si se taie felii nu prea groase. Intr-o tava...

Cartofi cu brinza la cuptor
Dulceata

Dulceata de gutui rase sau taiate fire lungi

Se aleg gutui mari altoite, pentru ca dulceata sa iasa mai alba. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea speciala. Se pot...

Dulceata de gutui rase sau taiate fire lungi
Sosuri condimentate

Sos de ou

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat vinul, apoi coaja de lamiie si sarea si se pune la foc mic, se amesteca...

Sos de ou
Aperitive cu branza

Budinca de clatite cu brinza si smintina

Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu brinza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de...

Budinca de clatite cu brinza si smintina
Budinci

Desert din mere cu chifle

Se inmoaie chiflele in laptele indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Merele curatate de coaja...

Desert din mere cu chifle
Prajituri

Prajitura necoapta din pireu de castane si biscuiti

Castanele, curatate de coaja tare si de pielita subtire, se fierb in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se dau prin...

Prajitura necoapta din pireu de castane si biscuiti
Dulceata

Gem asortat

Se spala fructele, se scurg, se scot simburii, la prune, la piersici, iar perele si merele se curata de coaja, li se scot...

Gem asortat
Mancaruri cu cartofi

Budinca de cartofi cu brinza de vaca

Cartofii fierti in coaja se curata, se trec prin masina de carne. Se amesteca bine cu brinza, oua si sare. Se coace in forma...

Budinca de cartofi cu brinza de vaca
Budinci

Budinca fina de lamiie

Se fierbe o lamiie cu coaja 3 ore continuu pina se topeste. Se scoate si se freaca cu o lingura de faina, 8 galbenusuri, ¾...

Budinca fina de lamiie
Prajituri

Placinta cu mere

Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se dau pe...

Placinta cu mere
Compot de gutui aromat
Compoturi

Compot de gutui aromat

Se curata gutuile de coaja si samburi si se taie felii de grosimea unui deget. Se pun in apa rece. In acest timp se fierbe...

Compot de gutui aromat
Dulceata

Marmelada melanj

Se curata de coaja merele si perele, se scot simburii(si la prune). Se taie fructele bucati si se dau prin masina de tocat,...

Marmelada melanj
Torturi

Dobos-tort cu ciocolata

Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma...

Dobos-tort cu ciocolata
Prajituri

Prajitura Mariana

Se freaca untul cu zaharul, se adauga faina, ouale unul cite unul, vanilia taiata bucati, coaja de lamiie rasa si stafidele...

Prajitura Mariana
Aluaturi

Piinea episcopului

Se freaca bine ouale intregi cu galbenusurile, zaharul pudra, coaja de la o lamiie si faina. Se bat bine si se adauga...

Piinea episcopului
Mancaruri cu legume

Sote de vinete

Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe...

Sote de vinete
Torturi

Tort aroma

Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara,...

Tort aroma
Mancaruri cu carne

Budinca de cartofi cu carne

Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc cu presa pentru cartofi(in lipsa, se dau prin sita sau prin masina de tocat)...

Budinca de cartofi cu carne
Salate de fructe

Salata de fructe cu frisca

Pepenele, merele si perele se curata de coaja, se scot simburii sau semintele, se taie felii sau cuburi mici si se amesteca...

Salata de fructe cu frisca
Salate din carne de pasare

Salata din piept de pui cu cartofi

Pieptul de pui fiert se taie in lamele subtiri. Cartofi fierti in coaja sa curata si se taie cubulete mici. Pieptul de pui...

Salata din piept de pui cu cartofi
Sucuri fructe si legume

Cruson cu pepene galben

Se alege, de obicei, un pepene galben, foarte parfumat si bine copt. Se curata de coaja, de seminte si se taie cuburi nu prea...

Cruson cu pepene galben
Creme

Crema de piersici

Piersicile curatate de coaja si simburi se fierbe cu apa, vin si zahar, pina se obtine un pireu gros. Dupa ce s-a racit,...

Crema de piersici
Budinci

Desert din mere, prune si lapte

Se aleg prune bine coapte si se taie in sferturi. Merele se curata de coaja si se taie felioare subtiri. Fructele se amesteca...

Desert din mere, prune si lapte
Mancaruri cu legume

Gulii umplute cu orez

Se curata guliile de coaja, se scobeste miezul. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...

Gulii umplute cu orez
Salate de fructe

Salata "Curcubeu"

Portocalele se curata de coaja si se desfac in felii care se taie in doua fiecare. Merele se spala si se taie...

Salata "Curcubeu"
Inghetate

Inghetata de lamiie rapida

Se fierbe citeva minute zaharul cu apa, apoi se adauga coaja de la ½ lamiie si zeama de la cele trei lamiie. Se lasa sa se...

Inghetata de lamiie rapida
Prajituri

Galuste cu prune

Cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cind sint gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofii, sau,...

Galuste cu prune
Salate de fructe

Salata combinata de fructe

Fructele se spala, se curata de simburi si de coaja, dupa caz, se presara cu zahar , se stropesc cu rom si se dau la rece...

Salata combinata de fructe
Aperitive cu branza

Chifle umplute cu brinza

Se taie chiflele in jumatate si se inmoaie in lapte astfel ca acesta sa patrunda si in coaja. Se amesteca brinza cu oul,...

Chifle umplute cu brinza
Supe de legume

Ajo blanco (Gazpacho alb)

Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se...

Ajo blanco (Gazpacho alb)
Budinci

Budinca de mere cu franzelute

Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele...

Budinca de mere cu franzelute
Sufleuri

Sufleu de piersici (caise)

Se taie fructele in jumatati si se rad pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu galbenusurile, zaharul, coaja de lamiie si...

Sufleu de piersici (caise)
Salate de fructe

Fructe caramelizate

Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii subtiri; se curata prunele de simburi si se taie in sferturi;...

Fructe caramelizate
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigi cu lamiie.

Untul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si...

Covrigi cu lamiie.
Aperitive cu branza

Bucheuri de cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat carne impreuna cu 3/4 din brinza si cascavalul. Se...

Bucheuri de cartofi
Aperitive cu oua

Quemone din dovlecei

Se curata dovleceii de coaja si se rad prin razatoarea mare. Se presara cu putina sare sa nu se mai scurga apa din ei. Ouale...

Quemone din dovlecei
Dulceata

Dulceata de piersici

Se aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var. Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa...

Dulceata de piersici
Compoturi

Compot de pere aromat

Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest...

Compot de pere aromat
Sufleuri

Sufleu de prune

Se incalzeste bine laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi...

Sufleu de prune
Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga...

Dovlecei umpluti cu carne
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sos de carne

Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun...

Oua umplute cu sos de carne
Salate de fructe

Melanj de fructe proaspete

Perele si merele se curata de coaja, se scoate casuta cu simburi si se taie felioare foarte subtiri. Prunele se curata de...

Melanj de fructe proaspete