coaja-de-grepfrut

Compoturi

Compot de pepene galben

Se pune la fiert apa cu zaharul, lasind sa dea citeva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi...

Compot de pepene galben
Mancaruri cu orez

Pilaf de dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de ½ cm. se...

Pilaf de dovlecei
Salate de fructe

Pepene galben umplut

Marul si para se curata de coaja, de casuta de simburi si se taie cuburi mici. Prunele si piersicile se curata de pielita, de...

Pepene galben umplut
Budinci

Budinca de mere cu vanilie

Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se asaza merele curatate de coaja si de casuta cu...

Budinca de mere cu vanilie
Aperitive cu carne

Cornete de parizer umplute

Feliile de parizer se curata de coaja si se rasucesc in forma de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca sa nu se...

Cornete de parizer umplute
Ciorbe

Ciorba de dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint...

Ciorba de dovlecei
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti spritati

Se freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul...

Biscuiti spritati
Aperitive cu legume

Salata cu de toate

Se fierb cartofii in coaja, se racesc si se taie cuburi sau felii nu prea subtiri. Ceapa se taie julien. Castravetele se taie...

Salata cu de toate
Gazpacho (Supa rece de rosii)
Supe de legume

Gazpacho (Supa rece de rosii)

Rosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit,...

Gazpacho (Supa rece de rosii)
Paste si pizza

Paste fainoase cu lamiie

Se fierb pastele, se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala pe foc potrivit se adauga margarina,...

Paste fainoase cu lamiie
Salate de legume

Salata de vara

Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii,...

Salata de vara
Prajituri

Desert din dovleac

Se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele, se fierbe cu putina apa, zahar si sare. Cind este pe jumatate...

Desert din dovleac
Bauturi cu vin

Bautura racoritoare din floare de tei

Se prepara infuzia din ceai de tei, se strecoara, se indulceste cu zaharul, se adauga portocala taiata bucatele mici cu coaja...

Bautura racoritoare din floare de tei
Mancaruri cu cartofi

Cartofi la cuptor cu usturoi si sana

Cartofi se fierb in coaja nu prea tare. Cepele se curata si se taie marunt dupa care se prajesc impreuna cu usturoiul intr-o...

Cartofi la cuptor cu usturoi si sana
Budinci

Caise cu orez

Caisele se taie sferturi. Se pun apa si coaja de lamiie sa fiarba. Se adauga orezul, zaharul, caisele si se lasa sa mai...

Caise cu orez
Dulceata

Dulceata de caise coapte

Se curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...

Dulceata de caise coapte
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...

Bors de dovlecei umpluti
Salate de legume

Salata de castraveti cu mere

Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe...

Salata de castraveti cu mere
Mancaruri cu cartofi

Budinca de cartofi cu macaroane

Se fierb macaroanele in multa apa cu sare si, cind s-au inmuiat, se scurg. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie...

Budinca de cartofi cu macaroane
Aperitive cu legume

Vinete cu nuca

Pregatire: Se coc vinetele si ardeii in cuptor. Se curata de coaja si se toaca marunt. Nuca se marunteste in robotul de...

Vinete cu nuca
Sufleuri

Sufleu de albus cu fructe

Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si vanilia sau coaja de lamiie, batind mereu pina se intaresc bine. Intr-un...

Sufleu de albus cu fructe
Sucuri fructe si legume

Limonada

Se pune zaharul intr-un vas, se toarna apa rece si se amesteca mereu pina ce se topeste zaharul. Se adauga zeama de lamiie si...

Limonada
Budinci

Budinca de smintina

Se freaca galbenusurile cu zaharul, smintina, faina, coaja de lamiie si la urma se adauga albusul batut spuma. Se toarna in...

Budinca de smintina
Aperitive cu oua

Oua umplute cu brinza de oaie

Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se pun...

Oua umplute cu brinza de oaie
Aperitive cu carne

Cupe de parizer umplute cu legume

Feliile de parizer cu coaja se prajesc usor in untura numai pe o parte. Marginile feliei se string si formeaza o cupa. Cupele...

Cupe de parizer umplute cu legume
Dulceata

Dulceata de nuci verzi

Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4...

Dulceata de nuci verzi
Preparate cu miere

Turta dulce cu nuci

Se pune mierea intr-un vas la foc mic si se amesteca pina devine lichida. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se...

Turta dulce cu nuci
Sucuri fructe si legume

Limonada “Atena”

Intr-un litru de apa se stoarce zeama unei lamii, se adauga 6 lingurite zahar praf si coaja rasa de la lamiie. Se lasa la...

Limonada “Atena”
Salate de legume

Salata de cartofi cu ceapa

Se spala cartofii, se fierb, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi felii subtiri si se amesteca cu...

Salata de cartofi cu ceapa
Prajituri

Prajitura cu fructe si bezea

Se amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu...

Prajitura cu fructe si bezea
Sandviciuri

Pasta de cartofi cu maioneza

Se curata cartofii fierti in coaja si raciti. Se dau prin masina de tocat si se sareaza. Separat se prepara maioneza, se...

Pasta de cartofi cu maioneza
Salate din carne de pasare

Salata de carne de pasare

Carnea de pasare fiarta se taie in felii subtiri (lasind citeva bucatele pentru garnisit). Cartofii fierti in coaja, se...

Salata de carne de pasare
Budinci

Budinca de taitei

Se fierb taiteii in lapte cu vanilie, zahar, coaja de lamiie, pina ce scad. Se amesteca cu 2 galbenusuri si albusul spuma. Se...

Budinca de taitei
Mancaruri cu cartofi

Budinca de cartofi cu ciuperci

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se taie felii si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt. Se asaza intr-o forma...

Budinca de cartofi cu ciuperci
Sufleuri

Sufleu de mere simplu

Sufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se...

Sufleu de mere simplu
Mancaruri cu cartofi

Perisoare de cartofi cu carne

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc. Se toaca carnea, se potriveste de sare si piper si se amesteca cu...

Perisoare de cartofi cu carne
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pricomigdale aromate

Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de...

Pricomigdale aromate
Salate cu peste

Salata scorpio

Se fierb cartofii in coaja si ouale, se face o salata asortata din cartofi fierti, ceapa taiata felii potrivite si oua, se...

Salata scorpio
Salate de legume

Salata de cartofi cu sos verde

Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu ceapa taiata solzisori, ouale rascoapte si...

Salata de cartofi cu sos verde
Prajituri

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si coaja de lamiie data pe...

Pandispan
Inghetate

Inghetata de lamiie sau portocale

Se fierbe un sirop mai slab din zahar si apa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu zeama de la lamii sau de la portocale,...

Inghetata de lamiie sau portocale
Cozonac

Umplutura cu nuci de pasca

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga vanilia, coaja de lamiie, albusurile spuma si la urma nucile si se...

Umplutura cu nuci de pasca
Cozonac

Pasca cu smintina

Se amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele....

Pasca cu smintina
Sufleuri

Sufleu de mere cu brinza de vaca

Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Brinza se freaca bine, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, coaja...

Sufleu de mere cu brinza de vaca
Aluaturi

Scovergi

Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina...

Scovergi
Bauturi cu vin

Punci rece de vin

Se freaca zaharul cu coaja de lamiie impreuna cu un pahar de apa si zaharul vanilat. Se lasa 12-24 ore sa se dizolve. A doua...

Punci rece de vin
Creme

Crema de mere crude

Se rad merele prin razatoare, se umezesc cu zeama de lamiie, se adauga zaharul pudra, nucile si coaja rasa de lamiie. Se lasa...

Crema de mere crude
Gogosi

Gogosi de cartofi

Se coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind...

Gogosi de cartofi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu miere si nuci

Se topeste untul intr-un vas, se adauga mierea, galbenusurile, coaja de lamiie si se bate pina se face spuma. Se adauga...

Fursecuri cu miere si nuci
Sufleuri

Sufleu de mere cu franzela

Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nucile...

Sufleu de mere cu franzela
Supe de legume

Supa de cartofi pasata

Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare. Se potriveste cantitatea de apa, ca sa nu ramina prea mult...

Supa de cartofi pasata