Toate retetele

Zacusca cu vinete si morcov
Zacusca

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Cuscus
Mancaruri

Cuscus

Cuscus se foloseste ca si garnitura la carne, legume, dar si in numeroase alte feluri. Sa vedem cum se prepara aceasta...

Cuscus
Unt de arahide
Unturi

Unt de arahide

Untul de arahide se poate servi cu paine, cu cereale si se foloseste in numeroase in prajituri. Intai se adauga ingredientele...

Unt de arahide
Zacusca cu fasole
Zacusca

Zacusca cu fasole

Pentru zacusca cu fasole se lasa la inmuiat fasolea cel putin 12 ore apoi se pune la fiert in apa cu sare, se schimba apa de...

Zacusca cu fasole
Gem de caise rapid
Dulceata

Gem de caise rapid

Acest gem de caise se prepara foarte rapid, in doar 30 de minute! Intai se spala bine caisele si se scot samburii, se taie in...

Gem de caise rapid
Sos cu gogosari murati
Conserve de iarna

Sos cu gogosari murati

Sosul cu gogosari murati se serveste cu friptura, piure de cartofi sau orez. Inatai se spala bine gogosarii si se curata de...

Sos cu gogosari murati
Dulceata de piersici cu dovlecel
Dulceata

Dulceata de piersici cu dovlecel

Dulceata de piersici cu dovlecel este una speciala si foarte delicioasa. Se spala bine piersicile si se oparesc in apa...

Dulceata de piersici cu dovlecel
Sos pentru pizza
Conserve de iarna

Sos pentru pizza

Sosul pentru pizza de casa este mult mai sanatoasa si delicioasa decat cel cumparat. Pentru aceasta se macina ardei, ardeiul...

Sos pentru pizza
Supa cu galuste de post
Supe de legume

Supa cu galuste de post

Pentru supa cu galuste de post se pune uleiul la incalzit, se rad morcovii, pastarnacul si telina si se calesc 2 minute. Se...

Supa cu galuste de post
Ou cu branza
Bebelusi > 12 luni

Ou cu branza

Oul cu branza este un mic dejun simplu, sanatos si delicios. Se pune untul la incalzit, se sparge oul si se pune in tigaie,...

Ou cu branza
Fursecuri delicioase
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri delicioase

Fursecurile delicioase se servesc la ceai. Acestea se fac din unt, zahar, faina, 5 oua si mirodenii.

Fursecuri delicioase
Fursecuri regale cu gem
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri regale cu gem

Stim ca britanicii sunt innebuniti dupa sarbatori si dupa suveniruri. Cu ocazia jubileului, unele dintre suvenirurile dulci...

Fursecuri regale cu gem
Fursecuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri

Aceste fursecuri se lipesc cate doua cu crema Finetti. Sunt delicioase si aveti nevoie de 4 oua.

Fursecuri
Fondante
Bomboane, figurine

Fondante

Fondantele sunt bomboane delicioase care se fac din zahar, apa, nuca sau alune prajite si macinate.

Fondante
Flori de gheata cu perle de zahar
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Flori de gheata cu perle de zahar

Pentru florile de gheata cu perle de zahar va trebuie faina, praf de copt. Este un desert delicios.

Flori de gheata cu perle de zahar
Cuiburi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cuiburi

Cuiburile sunt un desert delicios si simplu de facut. Vz trebuie faina, drojdie, galbenusuri si unt.

Cuiburi
Covrigei de ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei de ciocolata

Covrigeii de ciocolata sunt deliciosi. Pentru acestia va trebuie faina, zahar, martipan, si un praf de sare.

Covrigei de ciocolata
Covrigei cu smantana
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei cu smantana

Covrigeii cu smantana se servesc pudrati cu zahar. Pentru aceasta reteta va trebuie faina, amidon, untura si smantana.

Covrigei cu smantana
Covrigei din doua aluaturi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei din doua aluaturi

Pentru covrigeii din doua aluaturi, primul aluat se face din faina, galbenusuri, drojdie, o cana cu lapte.

Covrigei din doua aluaturi
Covrigei gustosi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei gustosi

Pentru covrigeii gustosi aveti nevoie de margarina topita, ulei, lapte cald. Se prregatesc usor.

Covrigei gustosi
Covrigei simpli
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei simpli

Covrigeii simpli se pot servi la bere, iar pentru aceasta reteta va trebuie branza framantata, margarina, drojdie.

Covrigei simpli
Placinta frageda de gutui
Aluaturi

Placinta frageda de gutui

Pentru placinta frageda de gutui se curata gutuile si se dau pe razatoarea mare, apoi se adauga scortisoara, nucile tocate...

Placinta frageda de gutui
Cartofi taranesti deliciosi
Mancaruri cu cartofi

Cartofi taranesti deliciosi

Cartofii taranesti sunt deliciosi si foarte populari. Intai se pun cartofii la fiert in coaja timp de 30 minute. In acest...

Cartofi taranesti deliciosi
Cartofi la cuptor cu marar
Mancaruri cu cartofi

Cartofi la cuptor cu marar

Cartofi la cuptor cu marar este o delicioasa reteta de post. Pentru a face acesata mancare de cartofi aveti nevoie de doar...

Cartofi la cuptor cu marar
Supa Miso
Supe de legume

Supa Miso

Supa Miso este o reteta traditionala japoneza care are la baza cateva ingrediente traditionale cum sunt pasta de miso si dashi.

Supa Miso
Torrijas
Dulciuri

Torrijas

Torrijas este o specialitate spaniola care se aseamana foarte mult cu friganelele pe care le pragatim si noi sau cu ceea ce...

Torrijas
Felii de portocala cu miere si scortisoara
Salate de fructe

Felii de portocala cu miere si scortisoara

Feliile de portocala cu miere si scortisoara sunt un mod foarte gustos de a lua o gustare. Aveti nevoie doar de cateva...

Felii de portocala cu miere si scortisoara
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori