Se pun la fiert 200 ml apa impreuna cu 100 ml ulei. Se toarna faina, cand da in clocot amestecul si se ia apoi de pe foc. Se...
Gogosi pripite cu cartofi
Aluatul pripit se prepara ca in reteta aceasta. Se toarna cu cornetul pe o tava unsa gogosele de marimea unei masline mari....
Gogosi umplute din aluat pripit
Apa se fierbe impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faian atunci cand da in clocot amestecul si se amesteca repede. Se ia de...
Aluat pripit
Se trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...
Aluat tip foietaj
Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se...
Aluat pentru pateuri
Reteta de saratele cu drojdie este foarte delicioasa. Saratelele preparate cu drojdie sunt mai gustoase decat cele simple.
Saratele cu drojdie
Dintre toate retetele de saratele, cele cu cartofi sunt mai delicioase. Pentru a prepara saratele cu cartofi, avem nevoie de...
Saratele cu cartofi
Se trece branza prin sita, apoi se amesteca impreuna cu untul frecat spuma, cu faina si sarea. Se framanta bine aluatul, apoi...
Saleuri cu branza de vaci
Se framanta faina cu sare, otetul si apa. Aluatului i se da forma unei mingi, se cresteaza deasupra, se inveleste intr-un...
SaleuriSe da prin razatoare telemeaua de oaie si apoi se amesteca cu branza de vaci untul si mararul tocat marunt pana se formeaza o...
Biscuiti aperitiv
Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe foc, pana scade zeama ciupercilor, apoi...
Umplutura de ciuperci
Branza se framanta bine, apoi se adauga grisul fiert si racit, faina, ouale, zaharul si se amesteca totul bine.
Pasta de branza de oi
Branza de vaci se framanta bine, apoi se trece prin sita. Se adauga faina, galbenusurile, sare dupa gust si se amesteca totul...
Pasta de branza de vaci
Se curata ciupercile de codite, care se toaca marunt. Se toaca si ceapa si se pune la calit. Se adauga cozile tocate marunt...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile de codite, apoi se spala. Se toaca marunt coditele, apoi se adauga sare, piper, patrunjel tocat marunt...
Ciuperci la cuptor
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile...
Ciuperci a la grec
Se scobesc rosiile, se sareaza si se lasa la scurs. Maioneaza se prepara dintr-un galbenus si putin ulei. Se pune conopida la...
Rosii umplute cu conopida si maioneza
Se spala rosiile bine, apoi se scobesc de miez, se presara cu sare si se lasa cu gura in jos, sa se scurga sucul. Separat, se...
Rosii umplute cu ciuperci si maioneza
Se spala maslinele in apa calda, apoi se pun intr-un borcan, se adauga frunze de dafin, piperul, feliile de lamaie, iar apoi...
Masline marinate
Se prepara volovanele, se pun apoi la copt, iar intre timp se prepara umplutura. Se curata legumele si se pun apoi la fiert....
Volovane cu legume si sos de smantana
Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei...
Volovane cu ciuperci
Se amesteca faina impreuna cu untul, oul, smantana si putina sare. Se framanta bine coca si se tine la rece intre 1-2 ore. Se...
Tarte cu ciuperci
Se ung feliile de paine cu un strat subtire de unt, iar deasupra se asaza feliile de cascaval. Se introduc in cuptorul cald...
Crutoane cu cascaval
Se prepara un sos alb din faina si unt, pe foc. Se adauga treptat si laptele si se omogenizeaza bine compozitia. Se adauga o...
Canapele sufleu
Se pune varza la fiert cu sare, pana se inmoaie. Se taie apoi cat mai marunt. Separat se caleste ceapa tocata marunt in putin...
Tartine cu varza calita
Se spala si se curata ciupercile, apoi se feliaza marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si...
Tartine cu sote de ciuperci
Se taie chiflele in doua si se prajesc putin. Separat se bat ouala cu 1-2 linguri de lapte, piper pisa si sare. Se presara cu...
Tartine cu jumari de oua
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane