Se alege, se spala, apoi se pune la uscat anasonul sau chimenul. Se pun zaharul intr-un vas, se amesteca la foc mic pana...
Lichior de anason sau chimenSe rade coaja de portocale si se introduce intr-o damigeana mica. Se toarna deasupra alcool, se astupa si se lasa cateva zile...
Lichior de portocaleFructele se curata de coaja, apoi se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se lasa apoi la macerat 1-2 ore.
CrusonSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieSe pune vinul la fiert, se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Vin fiertSe spala si se taie merele, apoi se pun la fiert intr-un litru de apa. Se scurg apoi si se paseaza. Se adauga zahar peste...
Chiselita de mereSe curata visinele de samburi, se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii de la visine se sparg si se...
Chiselita de visineSe amesteca coaja rasa de portocale cu zaharul, apoi se adauga sarea de lamaie, careva picaturi de colorant rosu alimentar si...
OranjadaSe spala lamaile, apoi se rad de coaja. Se pune coaja rasa intr-un castron, se amsteca impreuna cu zaharul si se freaca cu o...
CitronadaSe pune ceaiul la fiert, se adauga zaharul, zeama de lamaie si se toarna apoi in pahare.
Grog fierbinteSe pune laptele la fiert. Intr-un alt vas se rade ciocolata, se adauga zaahrul si se adauga treptat laptele cald. Se amesteca...
Ciocolata cu lapteSe pune laptele la fiert, iar separat se amesteca zaharul si cacaua cu 150 ml apa calduta. Se amesteca cu o lingurita, pana...
Cacao cu lapteSe amesteca cafeaua macinata impreuna cu cicoarea, apoi se adauga apa calduta si se lasa pe foc, pana da in clocot. Se lasa...
Svart pentru cafea cu lapteSe fierbe bine apa cu zaharul, apoi se adauga amidonul dizolvat in apa calda. Se amesteca si se lasa la fiarba. Se spala si...
Sos de visineSe amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...
Sos dulce de lapteSe oparesc migdalele, dupa care se curata de coaja, se usuca, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu...
Sos de migdaleSe fierb fructele daca sunt crude, apoi se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul, se adauga amidonul si se lasa la fiert, pe...
Sos de fructeSe amesteca zaharul cu 200 ml apa si se lasa siropul obtinut la fiert cateva minute. Se trec prin sita caisele, iar piureul...
Sos de caiseMerele se spala, se scobesc de samburi, iar in golul ramas se pune zahar. Se coc la cuptor, apoi se trec prin sita. Piureul...
Sos dulce de mereSe curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...
Sos de miere si mereSe fierbe vinul, apoi se toarna putin cate putin peste ouale frecate cu zaharul. Se amesteca bine si se pune la fiert pe bain...
Sos de vin spumosGalbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron, se adauga apoi amidonul si se toarna putin cate putin ceaiul fierbinte....
Sos de romCiocolata se pune la topit, iar separat se amesteca smantana cu zaharul pudra. Se adauga apoi ciocolata topita si se amsteca...
Sos de smantana cu ciocolataSe amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....
Sos de cafeaSe pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...
Sos de zahar arsSe freaca ouale impreuna cu zaharul, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte si se pune apoi restul de lapte la...
Sos de vanilieUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori