Toate retetele

Lichior de anason sau chimen
Lichioruri

Lichior de anason sau chimen

Se alege, se spala, apoi se pune la uscat anasonul sau chimenul. Se pun zaharul intr-un vas, se amesteca la foc mic pana...

Lichior de anason sau chimen
Lichior de portocale
Lichioruri

Lichior de portocale

Se rade coaja de portocale si se introduce intr-o damigeana mica. Se toarna deasupra alcool, se astupa si se lasa cateva zile...

Lichior de portocale
Cruson
Bauturi cu vin

Cruson

Fructele se curata de coaja, apoi se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se lasa apoi la macerat 1-2 ore. 

Cruson
Punch de lamaie
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Vin fiert
Bauturi cu vin

Vin fiert

Se pune vinul la fiert, se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot.

Vin fiert
Chiselita de mere
Siropuri

Chiselita de mere

Se spala si se taie merele, apoi se pun la fiert intr-un litru de apa. Se scurg apoi si se paseaza. Se adauga zahar peste...

Chiselita de mere
Chiselita de visine
Siropuri

Chiselita de visine

Se curata visinele de samburi, se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii de la visine se sparg si se...

Chiselita de visine
Oranjada
Sucuri fructe si legume

Oranjada

Se amesteca coaja rasa de portocale cu zaharul, apoi se adauga sarea de lamaie, careva picaturi de colorant rosu alimentar si...

Oranjada
Citronada
Sucuri fructe si legume

Citronada

Se spala lamaile, apoi se rad de coaja. Se pune coaja rasa intr-un castron, se amsteca impreuna cu zaharul si se freaca cu o...

Citronada
Grog fierbinte
Ceaiuri

Grog fierbinte

Se pune ceaiul la fiert, se adauga zaharul, zeama de lamaie si se toarna apoi in pahare.

Grog fierbinte
Sodou
Siropuri

Sodou

Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, apoi se toarna laptele fierbinte. Se amesteca bine, iar la final se toarna romul.

Sodou
Ciocolata cu lapte
Cafele

Ciocolata cu lapte

Se pune laptele la fiert. Intr-un alt vas se rade ciocolata, se adauga zaahrul si se adauga treptat laptele cald. Se amesteca...

Ciocolata cu lapte
Cacao cu lapte
Cafele

Cacao cu lapte

Se pune laptele la fiert, iar separat se amesteca zaharul si cacaua cu 150 ml apa calduta. Se amesteca cu o lingurita, pana...

Cacao cu lapte
Svart pentru cafea cu lapte
Cafele

Svart pentru cafea cu lapte

Se amesteca cafeaua macinata impreuna cu cicoarea, apoi se adauga apa calduta si se lasa pe foc, pana da in clocot. Se lasa...

Svart pentru cafea cu lapte
Sos de visine
Glazuri, sosuri

Sos de visine

Se fierbe bine apa cu zaharul, apoi se adauga amidonul dizolvat in apa calda. Se amesteca si se lasa la fiarba. Se spala si...

Sos de visine
Sos dulce de lapte
Glazuri, sosuri

Sos dulce de lapte

Se amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...

Sos dulce de lapte
Sos de migdale
Glazuri, sosuri

Sos de migdale

Se oparesc migdalele, dupa care se curata de coaja, se usuca, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu...

Sos de migdale
Sos de fructe
Glazuri, sosuri

Sos de fructe

Se fierb fructele daca sunt crude, apoi se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul, se adauga amidonul si se lasa la fiert, pe...

Sos de fructe
Sos de caise
Glazuri, sosuri

Sos de caise

Se amesteca zaharul cu 200 ml apa si se lasa siropul obtinut la fiert cateva minute. Se trec prin sita caisele, iar piureul...

Sos de caise
Sos dulce de mere
Glazuri, sosuri

Sos dulce de mere

Merele se spala, se scobesc de samburi, iar in golul ramas se pune zahar. Se coc la cuptor, apoi se trec prin sita. Piureul...

Sos dulce de mere
Sos de miere si mere
Glazuri, sosuri

Sos de miere si mere

Se curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...

Sos de miere si mere
Sos de vin spumos
Glazuri, sosuri

Sos de vin spumos

Se fierbe vinul, apoi se toarna putin cate putin peste ouale frecate cu zaharul. Se amesteca bine si se pune la fiert pe bain...

Sos de vin spumos
Sos de rom
Glazuri, sosuri

Sos de rom

Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron, se adauga apoi amidonul si se toarna putin cate putin ceaiul fierbinte....

Sos de rom
Sos de smantana cu ciocolata
Glazuri, sosuri

Sos de smantana cu ciocolata

Ciocolata se pune la topit, iar separat se amesteca smantana cu zaharul pudra. Se adauga apoi ciocolata topita si se amsteca...

Sos de smantana cu ciocolata
Sos de cafea
Glazuri, sosuri

Sos de cafea

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....

Sos de cafea
Sos de zahar ars
Glazuri, sosuri

Sos de zahar ars

Se pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...

Sos de zahar ars
Sos de vanilie
Glazuri, sosuri

Sos de vanilie

Se freaca ouale impreuna cu zaharul, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte si se pune apoi restul de lapte la...

Sos de vanilie
Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci