Se alege, se spala, apoi se pune la uscat anasonul sau chimenul. Se pun zaharul intr-un vas, se amesteca la foc mic pana...
Lichior de anason sau chimen
Se rade coaja de portocale si se introduce intr-o damigeana mica. Se toarna deasupra alcool, se astupa si se lasa cateva zile...
Lichior de portocale
Fructele se curata de coaja, apoi se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se lasa apoi la macerat 1-2 ore.
Cruson
Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaie
Se pune vinul la fiert, se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Vin fiert
Se spala si se taie merele, apoi se pun la fiert intr-un litru de apa. Se scurg apoi si se paseaza. Se adauga zahar peste...
Chiselita de mere
Se curata visinele de samburi, se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii de la visine se sparg si se...
Chiselita de visine
Se amesteca coaja rasa de portocale cu zaharul, apoi se adauga sarea de lamaie, careva picaturi de colorant rosu alimentar si...
Oranjada
Se spala lamaile, apoi se rad de coaja. Se pune coaja rasa intr-un castron, se amsteca impreuna cu zaharul si se freaca cu o...
Citronada
Se pune ceaiul la fiert, se adauga zaharul, zeama de lamaie si se toarna apoi in pahare.
Grog fierbinte
Se pune laptele la fiert. Intr-un alt vas se rade ciocolata, se adauga zaahrul si se adauga treptat laptele cald. Se amesteca...
Ciocolata cu lapte
Se pune laptele la fiert, iar separat se amesteca zaharul si cacaua cu 150 ml apa calduta. Se amesteca cu o lingurita, pana...
Cacao cu lapte
Se amesteca cafeaua macinata impreuna cu cicoarea, apoi se adauga apa calduta si se lasa pe foc, pana da in clocot. Se lasa...
Svart pentru cafea cu lapte
Se fierbe bine apa cu zaharul, apoi se adauga amidonul dizolvat in apa calda. Se amesteca si se lasa la fiarba. Se spala si...
Sos de visine
Se amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...
Sos dulce de lapte
Se oparesc migdalele, dupa care se curata de coaja, se usuca, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu...
Sos de migdale
Se fierb fructele daca sunt crude, apoi se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul, se adauga amidonul si se lasa la fiert, pe...
Sos de fructe
Se amesteca zaharul cu 200 ml apa si se lasa siropul obtinut la fiert cateva minute. Se trec prin sita caisele, iar piureul...
Sos de caise
Merele se spala, se scobesc de samburi, iar in golul ramas se pune zahar. Se coc la cuptor, apoi se trec prin sita. Piureul...
Sos dulce de mere
Se curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...
Sos de miere si mere
Se fierbe vinul, apoi se toarna putin cate putin peste ouale frecate cu zaharul. Se amesteca bine si se pune la fiert pe bain...
Sos de vin spumos
Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron, se adauga apoi amidonul si se toarna putin cate putin ceaiul fierbinte....
Sos de rom
Ciocolata se pune la topit, iar separat se amesteca smantana cu zaharul pudra. Se adauga apoi ciocolata topita si se amsteca...
Sos de smantana cu ciocolata
Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....
Sos de cafea
Se pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...
Sos de zahar ars
Se freaca ouale impreuna cu zaharul, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte si se pune apoi restul de lapte la...
Sos de vanilie
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane