Toate retetele

Sos de vin
Glazuri, sosuri

Sos de vin

Se pune vinul impreuna cu vanilia la fiert. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se toarna peste vinul fiert, putin cate...

Sos de vin
Sos de vin
Glazuri, sosuri

Sos de vin

Se dizolva amidonul in 100 ml vin, iar restul de vin se pune la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat in clocot, se toarna...

Sos de vin
Sos de lamaie
Glazuri, sosuri

Sos de lamaie

Se freaca zaharul cu coaja rasa de lamaie, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Separat se dizolva amidonul in 2-3...

Sos de lamaie
Sos de ciocolata
Glazuri, sosuri

Sos de ciocolata

Se freaca galbenusurile cu zaharul 5-6 minute, apoi se toarna putin cate putin peste laptele fiert in prealabil. Se adauga...

Sos de ciocolata
Sos de cacao
Glazuri, sosuri

Sos de cacao

Se fierbe laptele, se adauga apoi faina si cacaua dizolvate in putin lapte rece. Se fierbe compozitia pana se ingroasa.

Sos de cacao
Sos de cacao
Glazuri, sosuri

Sos de cacao

Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul si dupa ce laptele a fiert se pune cacaua dizolvata in prealabil in 2-3 linguri...

Sos de cacao
Spuma de albus cu capsune
Spume

Spuma de albus cu capsune

Se bat albusurile cu telul, pana cand devin spuma, se adauga zaharul, se mai bat cateva minute, apoi se adauga capsune date...

Spuma de albus cu capsune
Crema-spuma de fructe cu frisca
Spume

Crema-spuma de fructe cu frisca

Se trec fructele prin sita. Gelatina se pune la inmuiat in apa, apoi se toarna peste fructele date prin sita. Se adauga...

Crema-spuma de fructe cu frisca
Jeleu de coacaze rosii
Dulceata

Jeleu de coacaze rosii

Se fierb in apa coacazele, apoi se strecoara si se preseaza. Se adauga aceeasi cantitate de zahar piureului rezultat si se...

Jeleu de coacaze rosii
Jeleu de gutui
Dulceata

Jeleu de gutui

Se spala gutuile, se taie in bucatele mici si se pun la fiert in apa. Dupa ce s-au fiert, se rastoarna pe o sita, se lasa sa...

Jeleu de gutui
Jeleu de zmeura
Dulceata

Jeleu de zmeura

Se trece prin sita zmeura, iar sucul obtinut se strecoara pana se limpezeste si se amesteca impreuna cu zaharul. Se pune apoi...

Jeleu de zmeura
Jeleu de visine
Dulceata

Jeleu de visine

Se trec visinele crude prin sita iar sucul obtinut se amesteca impreuna cu zaharul. Se pun la fiert si se lasa pe foc pana se...

Jeleu de visine
Jeleu de caise
Dulceata

Jeleu de caise

Se amesteca piureul de caise cu zaharul si se pun la fiert. Se ia vasul de pe foc, dupa ce s-a fiert jeleul si se introduce...

Jeleu de caise
Jeleu de corcoduse
Dulceata

Jeleu de corcoduse

Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu...

Jeleu de corcoduse
Jeleu de coarne
Dulceata

Jeleu de coarne

Se fierb 1 kg de coarne cu putina apa si se trec apoi prin sita. La 250 gr piure de coarne se adauga 250 gr zahar si se pun...

Jeleu de coarne
Sirop de zahar ars
Glazuri, sosuri

Sirop de zahar ars

Se pune zaharul intr-un vas, pe foc. Se amesteca pana se rumeneste putin, apoi stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se...

Sirop de zahar ars
Sirop pentru torturi
Glazuri, sosuri

Sirop pentru torturi

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa 5-6 minute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, se ia vasul de pe foc...

Sirop pentru torturi
Glazura aromata
Glazuri, sosuri

Glazura aromata

Se freaca zaharul pudra impreuna cu romul, zeama de lamaie si apa, pana se leaga bine, apoi se toarna peste tortul racit.

Glazura aromata
Glazura de albus
Glazuri, sosuri

Glazura de albus

Se freaca albusul cu zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca bine 5-6 minute.

Glazura de albus
Glazura de ciocolata
Glazuri, sosuri

Glazura de ciocolata

Se rade ciocolata amaruie pe razatoarea mare, apoi se pune intr-un vas, iar acesta pe un vas cu apa clocotita. Se adauga...

Glazura de ciocolata
Glazura de cacao
Glazuri, sosuri

Glazura de cacao

Se dizolva zaharul tos in apa si se pune la fiert pana se leaga. Cat e caldut, se toarna peste laptele praf, amestecat cu...

Glazura de cacao
Crema de vanilie cu unt
Creme

Crema de vanilie cu unt

Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, apoi se amesteca cu faina si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, apoi se pune...

Crema de vanilie cu unt
Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler
Creme

Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler

Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se bat acestea din urma cu 100 gr zahar tos. Separat, se pune la fiert laptele cu...

Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler
Crema de zeamil sau amidon de grau
Creme

Crema de zeamil sau amidon de grau

Zeamilul se dizolva in cateva linguri de lapte. Se adauga galbenusurile, apoi restul de lapte caldut, amestecat cu zaharul....

Crema de zeamil sau amidon de grau
Crema aparel cu ciocolata
Creme

Crema aparel cu ciocolata

Se freaca ouale cu zaharul si laptele, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cu apa...

Crema aparel cu ciocolata
Crema aparel cu cafea
Creme

Crema aparel cu cafea

Se freaca ouale cu zaharul, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si se...

Crema aparel cu cafea
Crema aparel cu cacao
Creme

Crema aparel cu cacao

Se freaca ouale cu zaharul si laptele, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cuapa...

Crema aparel cu cacao
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori