Toate retetele

Bavareza de vanilie
Creme

Bavareza de vanilie

Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat, la cald. Se adauga apoi gelatina, inmuiata in apa rece si...

Bavareza de vanilie
Bavareza de zmeura
Creme

Bavareza de zmeura

Se da zmeura prin sita, apoi se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se ia de pe foc marmelada obtinuta si se adauga in ea...

Bavareza de zmeura
Bavareza de caise
Creme

Bavareza de caise

Caisele se dau prin sita, apoi se pun la fiert cu zaharul, pana se obtine o marmelada, in care se adauga gelatina, inmuiata...

Bavareza de caise
Nuci glasate
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Nuci glasate

Se pune zaharul intr-o tigaie, se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se adauga miezul de nuca, taiat in bucatele mai mari...

Nuci glasate
Halva de gris
Prajituri

Halva de gris

Se pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi...

Halva de gris
Crema caramel
Creme

Crema caramel

Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu...

Crema caramel
Lapte de pasare
Creme

Lapte de pasare

Se pune la fiert laptele cu putin zahar si zaharul vanilat. Separat, se bat albusurile spuma, se adauga jumatate de zahar si...

Lapte de pasare
Pricomigdale cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pricomigdale cu nuci

Miezul de nuca macinat, se amesteca impreuna cu zaharul, albusurile si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu. Se...

Pricomigdale cu nuci
Nuga cu nuci
Prajituri

Nuga cu nuci

Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml...

Nuga cu nuci
Napolitane cu miere si nuci
Preparate cu miere

Napolitane cu miere si nuci

Napolitanele cu miere si nuci este o reteta rapida si delicioasa cu foi de napolitane. Se prepara rapid si pofta de dulce...

Napolitane cu miere si nuci
Bezele cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bezele cu nuci

Albusurile tinute in prealabil la rece, se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie...

Bezele cu nuci
Colac traditional pentru nunta
Cozonac

Colac traditional pentru nunta

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...

Colac traditional pentru nunta
Invartita
Prajituri

Invartita

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in lapte caldut. Se adauga ouale batute cu putina sare, untul topit, zaharul, laptele...

Invartita
Franzelute cu sos de vin
Prajituri

Franzelute cu sos de vin

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele,...

Franzelute cu sos de vin
Savarina
Prajituri

Savarina

Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare...

Savarina
Branzoaice moldovenesti
Cozonac

Branzoaice moldovenesti

Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.

Branzoaice moldovenesti
Briose
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Briose

Faina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca,...

Briose
Pasca cu branza de vaci
Cozonac

Pasca cu branza de vaci

Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o...

Pasca cu branza de vaci
Cozonac moldovenesc
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...

Cozonac moldovenesc
Ciuperci cu usturoi
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu usturoi

Se fierb ciupercile in apa cu sare, apoi se strecoara, se racesc si se taie felii subtiri. Se adauga sare, piper, otet si...

Ciuperci cu usturoi
Ciuperci cu maioneza
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu maioneza

Se curata ciupercile, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare si sare de lamaie. Se strecoara, dupa ce au...

Ciuperci cu maioneza
Conopida cu maioneza
Aperitive cu legume

Conopida cu maioneza

Se curata conopida in bucatele, apoi se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-a fiert, se scoate, se...

Conopida cu maioneza
Andive cu smantana si oua
Aperitive cu legume

Andive cu smantana si oua

Se curata si se spala bine andivele, apoi se taie pe lung. Se adauga peste ele smantana, ouale fierte tari, tocate marunt,...

Andive cu smantana si oua
Andive cu maioneza
Aperitive cu legume

Andive cu maioneza

Se spala andivele, apoi se scurg si se taie in lung. Se pun apoi intr-o salatiera, se adauga maioneza, zeama de lamaie,...

Andive cu maioneza
Ghiveci de legume in ulei
Aperitive cu legume

Ghiveci de legume in ulei

Se curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se...

Ghiveci de legume in ulei
Vinete impanate
Aperitive cu legume

Vinete impanate

Vinetele se cresteaza, pe lungime, apoi se impaneaza cu usturoi si zarzavat calit (morcov si telina). Se prajesc vinetele in...

Vinete impanate
Telina cu masline
Aperitive

Telina cu masline

Telina se taie felii subtiri, apoi se lasa la inabusit. Se scoate dupa ce s-a inmuiat putin, iar in uleiul ramas se caleste...

Telina cu masline
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori