Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat, la cald. Se adauga apoi gelatina, inmuiata in apa rece si...
Bavareza de vanilieSe da zmeura prin sita, apoi se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se ia de pe foc marmelada obtinuta si se adauga in ea...
Bavareza de zmeuraCaisele se dau prin sita, apoi se pun la fiert cu zaharul, pana se obtine o marmelada, in care se adauga gelatina, inmuiata...
Bavareza de caiseSe pune zaharul intr-o tigaie, se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se adauga miezul de nuca, taiat in bucatele mai mari...
Nuci glasateSe pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi...
Halva de grisSe pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu...
Crema caramelSe pune la fiert laptele cu putin zahar si zaharul vanilat. Separat, se bat albusurile spuma, se adauga jumatate de zahar si...
Lapte de pasareMiezul de nuca macinat, se amesteca impreuna cu zaharul, albusurile si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu. Se...
Pricomigdale cu nuciSe bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml...
Nuga cu nuciNapolitanele cu miere si nuci este o reteta rapida si delicioasa cu foi de napolitane. Se prepara rapid si pofta de dulce...
Napolitane cu miere si nuciAlbusurile tinute in prealabil la rece, se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie...
Bezele cu nuciFaina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...
Colac traditional pentru nuntaSe amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele,...
Franzelute cu sos de vinBranzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.
Branzoaice moldovenestiFaina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca,...
BrioseSe prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o...
Pasca cu branza de vaciSe amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...
Cozonac moldovenescSe fierb ciupercile in apa cu sare, apoi se strecoara, se racesc si se taie felii subtiri. Se adauga sare, piper, otet si...
Ciuperci cu usturoiSe curata ciupercile, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare si sare de lamaie. Se strecoara, dupa ce au...
Ciuperci cu maionezaSe curata conopida in bucatele, apoi se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-a fiert, se scoate, se...
Conopida cu maionezaSe curata si se spala bine andivele, apoi se taie pe lung. Se adauga peste ele smantana, ouale fierte tari, tocate marunt,...
Andive cu smantana si ouaSe spala andivele, apoi se scurg si se taie in lung. Se pun apoi intr-o salatiera, se adauga maioneza, zeama de lamaie,...
Andive cu maionezaSe curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se...
Ghiveci de legume in uleiVinetele se cresteaza, pe lungime, apoi se impaneaza cu usturoi si zarzavat calit (morcov si telina). Se prajesc vinetele in...
Vinete impanateTelina se taie felii subtiri, apoi se lasa la inabusit. Se scoate dupa ce s-a inmuiat putin, iar in uleiul ramas se caleste...
Telina cu maslineUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori