Telina se curata, se taie cubulete, apoi se lasa la fiert inabusit cu putina apa, pana se inmoaie. Se taie subtire 50 gr...
Telina cu sos de lamaie
Se curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se...
Telina a la grec
Dovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Dovlecei a la grec
Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie....
Bame a la grec
Zacusca de ciuperci pentru iarna este una dintre cele mai indragite intre retetele de zacusca. Pentru aceasta reteta aveti...
Zacusca de ciuperci pentru iarna
Se coc vinetele, apoi se scurg si se curata de coaja. Se toaca cu un cutit de lemn, iar pasta obtinuta se pune intr-un...
Salata de vinete
Se freaca untul spuma, apoi se amesteca cu mustarul, piperul, sarea si zeama de lamaie dupa gust.
Unt picant pentru tartine
Se fierb ficateii, apoi se scurg de apa, se curata de vinisoare si se taie marunt. Separat, se caleste ceapa maruntita, se...
Pasta din ficat de pasare
Se freaca untul spuma, apoi se amesteca impreuna cu mustarul, sunca maruntita, sare, piper si cniac dupa gust.
Pasta de sunca
Se fierbe bine carnea, apoi se trece prin masine de tocat de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, mustarul, sarea si...
Pasta de carne
Se fierbe pestele, apoi se curata se oase si piele si se trece prin masina de tocat. Separat, se freaca untul pana de vine...
Pasta cu peste
Se freaca untul moale impreuna cu sardelele maruntite. Se adauga dupa gust, sarea, piperul si zeama de lamaie, dupa care se...
Pasta de sardele
Se oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapa
Se curata maslinele de samburi, apoi se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul batut spuma si se potrivesc la...
Pasta de masline
Se da prin sita branza impreuna cu galbenusurile fierte, se aadauga untul moale, sarea si piperul.
Pasta de oua
Daca vrei sa mananci aperitive gustoase, pregateste pasta de urda cu marar. Aceasta reteta se prepara repede.
Pasta de urda cu marar
Se curata cascavalul de coaja si se da pe razatoare. Se bate untul spuma, apoi se adauga cascavalul ras si boiaua sau piperul.
Pasta de cascaval
Se scurge branza de zer si se trece prin sita. Se freaca untul bine si apoi se adauga branza. Se ametseca bine pasta, iar...
Pasta din branza de vaci
Se amesteca branza data prin sita cu untul moale, boiaua, chimenul, ceapa rasa pe razatoare si sare dupa gust.
Pasta picanta din branza de oaie si chimen
Se amesteca branza cu untul topit, apoi se adauga smantana si se freaca bine.
Pasta din branza telemea
Se fierbe zarzavatul intreg, apoi se taie in cuburi mici si se amesteca impreuna cu sosul preparat din faina, unt si lapte....
Crochete de legume
Se curata varza de cotoare, se pune la fiert in apa cu sare, apoi se scurg foile, se ruleaza si se taie in firisoare subtiri....
Crochete de varzaSe fierb cartofii, apoi se paseaza bine si se adauga galbenusurile, cascavalul ras, faina, sarea si piperul. Se amesteca...
Crochete de cartofi
Se punc iupercile la fiert in 500 ml apa. Apoi se calesc in unt, ceapa, orezul si ciupercile maruntite. Se adauga sare si...
Crochete de ciuperci cu orez
Ceapa se caleste in jumatate din cantitatea de unt, apoi se adauga ciupercile feliate, sarea, piperul si se lasa la calit,...
Crochete de ciuperci
Albusurile se bat bine, pana devin spuma tare. Se adauga sare, zeama de lamaie si se mai bat putin. Se introduce in...
Gogosele din albus de oua
Se fierb cartofii curatati si taiati in patru, in apa cu sare. Se lasa apoi la racit si se dau pe razatoare. Se adauga faina,...
Gogosi de cartofi cu cascaval
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane