Se spala orezul si se lasa intr-un vas cu apa 10-15 minute, sa se umfle. Separat se curata si se taie marunt ceapa, ardeiul,...
Orez sarbesc cu piept de pui la gratarPentru blat se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina cu cacao, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava...
Prajitura cu crema de vanilieSe condimenteaza cu sare si piper ciocanelele, apoi se pun la rumenit intr-o tigaie, dupa care se lasa acoperite. Separat se...
Tocanita de ciuperci cu carneSe piseaza biscuitii impreuna cu alunele, se pune apoi laptele la foc impreuna cu zaharul, esenta, untul si se fierbe cateva...
Tort aniversarSe freaca untul cu zaharul, se adauga unul cate unul ouale, sarea si se mixeaza bine ingredientele. Se adauga apoi faina si...
Minitarte cu fructeFasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte. Se fierbe apoi de dimineata in 2 ape, apoi se scurge si se pune in cea de-a...
Ciorba de fasoleSe curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea,...
Galuste din cartofi cu pruneSe curata dovleceii, se feliaza, apoi se calesc in ulei. Se amesteca separat, branza cu ouale batute, cu busuiocul si...
Placinta rusticaVinetele si gogosarii se curata si se toaca marunt. Se curata rosiile de coaja si se taie cubulete, iar ghebele se fierb....
Zacusca moldoveneascaSe spala vinetele, se curata de coaja, apoi se taie felii sau rondele de 7-8 mm. Se sareaza, se lasa asa o ora, apoi se...
Vinete murate, picanteSe bat spuma albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile si faina...
Tort cu mere, stafide si nuciZarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si ulei. Se acopera cu un capac si...
Ciorba de rosii cu fideaSe curata hreanul, se spala si se taie in rondele mici si fasii lungi. Se curata ardeii de cotoare, se apala si se pun cate...
Ardei pentru umplut cu hreanSe spala coarnele, apoi se amesteca cu zaharul alb, dupa care se lasa la rece. Se pun intr-un alt vas, se stoarce zeama de...
Marmelada de coarneSe pune laptele la fiert cu uleiul si dulceata. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si amidonul. Se lasa...
Turta dulce cu smochineCarnea se spala, apoi se taie, in asa fel incat sa se obtina o foaie de carne de 1 cm grosime/ Se presara cu delikat si...
Rulada de ceafa de porc cu castraveti muratiCiorba de pui a la grec este o reteta delicioasa de ciorba, plina de zarzavaturi si vitamine. O portie de ciorba de pui cu...
Ciorba de pui a la grecSe curata cartofii, se taie cubulete, apoi se fierb in apa cu 1 lingura de delikat. Se paseaza, iar in apa ramasa se fierb...
Chec cu legumeSe spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se pun apoi la fiert in apa cu sare si putin ulei. Separat, se dau pe...
Ciorba de legumeSe spala ciocanelele si ciupercile si se pun impreuna la fiert. Se adauga apoi ardeiul, ceapa, morcovii, usturoiul, toate...
Ciorba de puiSe pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si...
Dulceata de smochineSe curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet...
Dulceata de prune cu nucaDrojdia dizolvata in apa calda se amesteca impreuna cu faina, margarina si putina sare. Se framanta bine, apois e lasa...
Placintele cu zacusaSe spala pieptul de pui si se bate cu ciocanul de carne. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu rozmarin si oregano. Se...
Rulouri din piept de puiSe curata legumele, se spala, apoi se fierb fiecare separat. Dupa ce s-au racit, se taie in bucati potrivite si se pun intr-o...
Salata de legume de toamnaSe pune varza la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a racit, se taie fideluta. Separat, se topeste untul si se adauga ciuperci...
Budinca de varzaSe toata marunt ceapa si gosarii si se pun la calit apoi. Separat, se fierbe fasolea in apa cu sare. Se taie costita...
Mancare de gogosari si fasole boabe cu costitaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori