Se taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare,...
Sos Soubise
Se amesteca galbenusurile batute cu zaharul si se pune pe bain-marie, pana se ingroasa si devine albicios. Se adauga apoi...
Sos Sabayon
Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in unt si se adauga 1-2 linguri de faina....
Sos pentru vanat
Se rumeneste faina in 50 gr unt. Se stinge totul cu vinul alb si cu 2 pahare de zeama de carne. Se fierbe sosul o ora,...
Sos Madeira
Se pun toate ingredientele intr-un vas, apoi se fierb, amestecand continuu. Separat, se amesteca zeama de la 1 lamaie cu 50...
Sos englezesc
Se incalzeste untul si se pun costitele la prajit pe foc mic, impreuna cu zarzavatul curatat si taiat feliute. Se amesteca...
Sos spaniol
Se topeste untul, se adauga faina si se tine vasul pe foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Se adauga sare, piper,...
Sos bechamel
Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii...
Sos Veloute
Se curata carnea, se spala si se taie felii groase de un deget. Se prajeste carnea in uleiul amestecat cu unt, dupa 15 minute...
Vitel Stroganoff
Se sparg oasele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, iar dupa 2 ore de fiert se adauga legumele...
Consome
Se curata si se spala prazul, apoi se toaca marunt si se caleste 10 minute in putin unt. Dupa ce s-a inmuiat se adauga supa...
Supa-crema cu cartofi si praz
Se curata carnea, se spala si se sterge. Se taie apoi in felii pe orizontala, cate un buzunar. Se bat putin, se presara cu...
Cordon bleu
Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un...
Cocos in vin
Se taie carnea felii subtiri, egale. Se incinge untul, apoi se prajesc bucatile de carne sarate, piperate si trecute prin...
Escalop de vitel
Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate...
Piept de curcan in foietajSe taie carnea in felii subtiri, se sareaza si pipereaza, apoi se bate cu ciocanul se carne. Se dau apoi feliile prin faina,...
Snitel vienez
Se curata muschiul de pielite, se spala si se unge cu 50 ml ulei. Se frige apoi cateva minute, pe ambele parti, dupa care se...
Muschi de vita in foietaj
Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la...
Parfe de cacao
Se taie marunt fructele confiate impreuna cu cojile de portocale confiate, se amesteca cu putin sirop de la fructele...
Inghetata de ciocolata cu fructe confiateInghetata de cirese este foarte rapida si gustoasa. Este un desert rece adorat si de catre cei mici, potrivit pentru zilele...
Inghetata de cirese amare
Se spala, se curata de codite, apoi se piseaza impreuna cu samburii. Se amesteca apoi cu zaharul dizolvat, cu apa si se...
Inghetata de visine cu frisca
Se rade coaja galbena de portocala si impreuna cu miezul maruntit si zaharul se amesteca bine. Se adauga apa, sarea de...
Inghetata de portocale cu coji confiate de portocale
Se rade coaja galbena de la portocala iar miezul se taie bucatele la care se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga apoi...
Inghetata de portocale
Se spala lamaile, se rad de coaja si se amesteca cu zaharul. Se adauga apa, zeama de la lamai si se amesteca bine pana ce se...
Inghetata de lamaie
Se pun galbenusurile impreuna cu ouale intregi, zaharul, laptele intr-un vas, la fiert in bain-marie. Se amesteca compozitia...
Inghetata de alune
Se amesteca laptele cu ouale si cu zaharul. Se pune compozitia la fiert, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc si se pune...
Inghetata de ciocolata
Se fierb caisele cu putina apa si o lingura de zahar. Se lasa la racit, apoi se trec prin sita. Se adauga restul de apa,...
Inghetata de caise
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane