Se curata merele, telina si rosiile, apoi se dau pe razatoarea mare. Se taie marunt ceapa si ardei, apoi se calesc in ulei....
Tocanita de rosii cu mere
Se spala vanata, se taie in felii subtiri si se sareaza. Se lasa 10-15 minute la scurs, apoi se asaza pe fiecare felie de...
Cordon bleu din vinete
Se curata dovlecelul, se taie cubulete, se sareaza si se lasa la scurs apoi. Intre timp se curata ceala, usturoiul, se...
Mancare de dovlecei cu oua
Se taie carnea cubulete, se prajeste in ulei incins, cu sare, piper si 2 linguri de apa. Dupa ce scade putin zeama, se adauga...
Crema de curcan cu porumb
Se taie carnea si se fierbe in apa cu sare. Se caleste in ulei prazul, telina, morcovii, cartofii si ciupercile, toate taiate...
Tarta de pui cu legume
Se desface broccoli in bucatele si se tine in apa clocotita si sarata timp de cateva minute. Dupa ce s-a scurs si s-a racit,...
Budinca de broccoli si porumb
Se curata legumele, apoi se taie morcovii si cartofii in felii groase si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg apoi se se...
Sufleu de morcovi si cartofi
Se caleste ceapa tocata marunt in ulei incinas, apoi se adauga varza tocata marunt, vinul si enibaharul. Se lasa la foc...
Varza rosie cu vin
Se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu semintele de chimen in ulei incins. Se adauga apoi varza tocata marunt, otetul de...
Mancare de varza cu mere si nuci
Cartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se...
Terina de varza acra si cartofi
Se curata pastravii, apoi se spala, se presara cu sare si piper, dupa care se trec prin faina si se pun la prajit intr-o...
Pastrav prajit cu sos
Se fileteaza pestii, iar fileurile se taie in bucati. Se calesc prazul, feniculul, ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga...
Bouilabaisse
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana la dizolvare. Se adauga apoi 4 albusuri batute spuma si faina. Se toarna compozitia...
Rulada cu alune si nuci
Se impaneaza pieptul de pui cu usturoi feliat. Se pune carnea intr-un vas, se unge cu unt si se condimenteaza cu sare si...
Piept de pui cu gutui
Se spala si se taie carnea bucati. Se pune apoi la fiert cu restul de zarzavat, intreg, bine spalat. Se adauga rosiile...
Ciorba de vitel
Se framanta faina cu untul si se adauga apa pana se formeaza un aluat elastic. Se curata merele, apoi se umplu cu frisca,...
Mere coapte
Se coace sfecla in cuptor. Separat, se toaca carnea, apoi se amesteca impreuna cu orezul, galbenusul, albusul batut spuma si...
Perisoare de carne cu sfecla
Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, apoi, dupa 30 de minute de fiert se adauga...
Ciorba de porc a la grec
Se prepara un aluat de clatite din faina, sare si 500 ml apa calduta. Se coc, pe foc mic foile de clatite. Separat se incinge...
Clatite cu nuca
Se fierb in coaja, separat cartofii si sfeclele. Se lasa la racit, apoi se curata si se taie cubulete. Se taie castravetele...
Salata de cartofi cu sfecla
Fasolea se spala si se pune la fiert. Separat, se caleste ceapa, apoi se adauga restul de legume curatate si taiate cubulete....
Supa taraneasca de post
Aceasta reteta de coltunasi cu branza de vaci este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceasta mancare avem nevoie de faina,...
Coltunasi cu branza de vaci
Se curata pestele, apoi se trece printr-un amestec de sare, piper si faina. Se pune apoi intr-o tava cu ulei, la cuptor....
Peste in sos de lamaie
Se pune carnea taiata bucatele la fiert in apa cu sare. Dupa o jumatate d eora de fierbere, se dauga legumele curatate si...
Supa de vita
Se curata ananasul, se taie in felii, apoi se trec prin faina si se frig in ulei incins pe toate partile. Se scot bucatile...
Ananas rumenit
Se lasa fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta, apoi se fierbe si se face din ea un piure fin. Se amesteca cu orezul fiert...
Parjoale cu fasole
Se prajesc semintele de chimen in ulei, apoi se adauga faina si se rumeneste putin. Se adauga ceapa si morcovii rasi, se...
Supa de chimen cu ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane