Toate retetele

Inghetata de vanilie
Inghetate

Inghetata de vanilie

Se fierbe laptele, se adauga zaharul, vanilia si se lasa pe foc mic, pana se dizolva zaharul. Separat, se bat ouale intregi,...

Inghetata de vanilie
Dulceata de cirese amare
Dulceata

Dulceata de cirese amare

Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi...

Dulceata de cirese amare
Dulceata de trandafiri
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca...

Dulceata de trandafiri
Dulceata de capsune aromata
Dulceata

Dulceata de capsune aromata

Cum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este...

Dulceata de capsune aromata
Dulceata de visine
Dulceata

Dulceata de visine

Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul...

Dulceata de visine
Dulceata de nuci verzi
Dulceata

Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...

Dulceata de nuci verzi
Dulceata de coji de pepene verzi
Dulceata

Dulceata de coji de pepene verzi

Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie...

Dulceata de coji de pepene verzi
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie...

Dulceata de portocale
Dulceata din coji de portocale
Dulceata

Dulceata din coji de portocale

Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai...

Dulceata din coji de portocale
Dulceata de caise verzi
Dulceata

Dulceata de caise verzi

Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc...

Dulceata de caise verzi
Dulceata de prune cu miez de nuca
Dulceata

Dulceata de prune cu miez de nuca

Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se...

Dulceata de prune cu miez de nuca
Dulceata de gutui simpla
Dulceata

Dulceata de gutui simpla

Se curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...

Dulceata de gutui simpla
Dulceata de gutui rase
Dulceata

Dulceata de gutui rase

Se curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de gutui rase
Marmelada de mere, de pere sau prune
Dulceata

Marmelada de mere, de pere sau prune

Se curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...

Marmelada de mere, de pere sau prune
Nuci glasate
Ornamente torturi

Nuci glasate

Miezul de nuca prajit in prealabil se amesteca cu zaharul caramelizat. Se amesteca bine, pana se acopera complet cu zaharul...

Nuci glasate
Fructe glasate
Ornamente torturi

Fructe glasate

Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa...

Fructe glasate
Pere verzi confiate
Ornamente torturi

Pere verzi confiate

Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se...

Pere verzi confiate
Coji de portocale confiate
Ornamente torturi

Coji de portocale confiate

Se taie cojile de portocale in 4-6 felii intregi, egale. Se tin 3 zile in apa rece, se schimba de 2-3 ori pe zi, dupa care se...

Coji de portocale confiate
Spuma de capsune cu frisca
Spume

Spuma de capsune cu frisca

Se spala capsunele si se dau prin sita. Frisca se bate bine, se adauga apoi zaharul, capsunele si se amesteca usor.

Spuma de capsune cu frisca
Spuma de fragi
Spume

Spuma de fragi

Se spala bine fragii, se curata de codite, apoi se dau prin sita. Sucul obtinut se amesteca impreuna cu albusurile batute, cu...

Spuma de fragi
Compot de caise
Compoturi

Compot de caise

Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna...

Compot de caise
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Se spala prunele si se curata de samburi. Separat se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Se adauga scortisoara, iar dupa...

Compot de prune
Sirop de zmeura
Siropuri

Sirop de zmeura

Pentru fiecare litru de sirop se adauga cate 1,250 gr zahar si 1 gr sare de lamaie. Aceasta reteta de sirop de zmeura este...

Sirop de zmeura
Sirop de portocale
Siropuri

Sirop de portocale

Se rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de...

Sirop de portocale
Vermut
Bauturi cu vin

Vermut

Coaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se...

Vermut
Lichior de nuci verzi
Lichioruri

Lichior de nuci verzi

Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se...

Lichior de nuci verzi
Lichior de nuci verzi
Lichioruri

Lichior de nuci verzi

Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa...

Lichior de nuci verzi
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori