Mierea se pune intr-un castron impreuna cu zaharul tos, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, laptele, mirodeniile, iar la urma faina...
Turta dulce glazurata
Laptele se pune la fiert, impreuna cu 30 gr unt, sare si o jumatate lingurita frunze de romarin. Se toarna malaiul in ploaie...
Galuste din malai
Se opareste ciolanul, apoi se taie bucati si se pune la fiert in 3 l de apa. Dupa o jumatate de ora se adauga varza tocata,...
Bors de varza acraSe inmoaie feliile de cozonac in amestecul de vin si suc de fructe. Se asaza 4 felii pe fundul unui vas uns cu unt. Se asaza...
Budinca de cozonac cu mere
Se caleste ceapa tocata, se adauga ciupercile si carnea si se lasa totul la foc pana scade zeama. Se adauga pasta de rosii, 3...
Clatite umplute cu carne tocata
Puiul se spala, se transeaza in bucati si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu telina, ceapa si cartofii, taiati marunt. Se...
Supa crema de pui cu praz
Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, mierea, laptele, intr-un vas, la bain marie. Se lasa apoi la racit, dupa care...
Arici cu ciocolata
Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna...
Baba cu rom
Se freaca untul impreuna cu zaharul, apois e adauga faina, amesteca cu bicarbonatul. Aluatul obtinut se tine la rece 3 ore,...
Tarta cu gem
Se unge o forma de tarta cu 150 gr unt. Se presara deasupra cu 125 gr zahar tos. Separat, se curata merele de coaja, se taie...
Tarta cu mere
Se bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca impreuna cu faina, cacaua si 150 gr unt topit. Se coc din aceasta compozitie 3...
Prajitura Padurea Neagra
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul cu mixerul. Se adauga...
Tiramisu reţetă originala
Se rad portocalele, apoi se storc. Se stoarce si jumatate de lamaie. Se taie cojile ramase in patrate;e de 3-4 cm. Intr-o...
Clatite cu glazura de portocale
Se topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata...
Sachertorte
Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se...
Pogacele cu jumari
Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga faina si se rumeneste putin, apoi se toarna o...
Papricas de carnati
Se curata soriciul, se spala bine, apoi se taie in fasii, care se presara cu sare grunjoasa. Se ruleaza fasiile si se prind...
Sorici la gratar
Din faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe...
Mancare de carnati afumati
Se fierbe apa, uleiul, sarea, iar cand clocoteste se adauga faina. Se ia de pe foc, se amesteca energic ingredientele ca sa...
Choux a la creme
Se pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca...
Aluat oparit cu apa
Se curata muschiul, se spala si se taie din acesta 2 bucati de 7 cm grosime. Se presara cu sare si piper, dupa care se...
Mancare de vita cu ciuperci si sos de rosii
Se fierb cartofii si telina in apa cu sare. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie cubulete. Merele se taie felii,...
Salata de mere, gulii si cartofi
Se fierb cartofii in coaja, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se adauga...
Salata Birmingham
Se curata salata, se taie in sferturi si se asaza intr-un castron mare. Se amesteca separat, la foc mic, vinul, uleiul,...
Salata calda de Islanda
Se curata andivele si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, apoi se curata si se...
Salata de andive cu cartofi
Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat...
Sos bolognez
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane