Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu...
Fursecuri dulci cu miere
Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si...
Fursecuri cu crema de cacao
Se toaca ceapa verde marunt si se amesteca cu branza. Se adauga laptele, ueiul, mierea si se mixeaza totul la cea mai mare...
Maioneza din branza de vaci
Se toaca marunt ceapa si se amesteca impreuna cu branza de vaci, uleiul, rosia tocata marunt, semintele decojite, ridichea...
Branza de vaci cu rosii
Se rad jumatate din morcovii curatati, iar cealalta jumatate se taie feliute fine. Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu...
Branza de vaci cu morcovi
Se amesteca bine branza de vaci cu uleiul, sarea si drojdia de bere.
Branza de vaci cu drojdie de bere
Se amesteca branza cu ceapa tocata marunt, germenii de grau, seminte de in pisate marunt, uleiul, drojdia de bere, sarea si...
Branza de vaci cu ceapa
Se amesteca branza cu banana zdrobite, se adauga sucul de lamaie, uleiul, germenii de grau, stafidele si mierea si se...
Crema de branza de vaci cu banane
Se amesteca untul moale cu zaharul, faina, smantana, ouale, zaharul vanilat si praful de copt stins cu alcool. Se lasa...
Fursecuri simple
Se amesteca zaharul cu oul, coaja rasa de lamaie, untul moale, smantana, romul, faina si praful de copt stins cu zeama de...
Biscuiti pentru ceai
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu untul moale. Se adauga coaja rasa de lamaie, romul, faina si se framanta bine. Se...
Pesmeti cu nuca
Se freaca 2 oua cu zaharul, se adauga untul moale, laptele, amoniacul amestecat cu putina faina, coaja de lamaie rasa,...
Fursecuri cu amoniac
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, zaharul vanilat, miezul macinat de nuca, faina...
Pesmeti cu lamaie
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul moale, smantana, romul si faina cat cuprinde. Se intinde o foaie de 1-2...
Pesmeti fragezi
Se freaca margarina cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de nuca macinata, faina, sare si bicarbonatul stins cu o lingurita de...
Cornulete cu nuci
Se pun la fiert apa impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faina in ploaie si se amesteca bine. Se lasa la racit apoi...
Gogosi frantuzesti
Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa...
Ecler cu crema de vanilie
Se prepara aluatul frantuzesc si separat spuma de capsuni sau de zmeura. Pentru aceasta din urma se bat albusurile bine cu...
Placinta cu spuma de zmeura sau capsuni
Din ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de...
Flancuri cu caise
Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se...
Mile feuilles cu pasta de mere
Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si...
Aluat frantuzesc
Se framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu...
Aluat rapid pentru placinta cu branza
Se amesteca ingredientele de aluat pana se obtine o coca, care se va tine la frigider intre 2 si 4 ore. Se intinde apoi...
Placinta cu branza
Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau...
Placinta cu dovleac
Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea...
Placinta cu gris si fructe din dulceata
Se amesteca untul moale, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se lasa aluatul la rece 30-40 de minute, apoi se imparte in...
Placinta cu branza de vaciAceasta reteta de placinta cu visine este delicioasa si suculenta, perfecta pentru a pune in valoare aroma visinelor coapte.
Placinta cu visine, cu capac din aluat
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane