Untul moale, se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, putina sare si rom sau coniac. Se...
Fursecuri cu stafideGalbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul, putin sare, rom si la final, faina in ploaie. Se...
FursecuriSe freaca galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga albusurile batute spuma, stafidele, nucile tocate, rahatul taiat...
Chec cu stafide si rahatGalbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu uleiul. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare cu zaharul si...
Chec cu nucaMierea se freaca impreuna cu galbenusurile si cu zaharul. Se adauga apoi nucile tocate marunt, stafidele si untul topit....
Chec cu miere si stafideOul se freaca impreuna cu zaharul si se toarna apoi treptat uleiul. Se adauga sare, praf de copt, coaja si zeama de la o...
Chec coloratGalbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul si untul topit. Se toarna laptele cald peste compozitie si se amesteca...
Chec economicSe spala carnea de pui bine si se pune la fiert. Zarzavatul se taie mai mare.Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine. Se...
Supa de galusteSe spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si...
Ostropel de puiPerele se taie in doua cu grija in asa fel incat sa taiati si coditele in doua. Casuta samburilor se scoate cu ajutorul...
Tort cu martipan si pere in vin rosuSe amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet. Peste lapte...
Briose aperitivSe face un sos din o lingura de mustar Dijon, 1 lingura boia dulce, 1 lingura pasta de hrean, 3 linguri de sos de soia, 2...
Spata de porc cu bacon impletitTortul cu salata de rodie este o reteta potrivita si pentru post daca scoatei branza din compozitie sau o inlocuiti cu tofu....
Tort de salata cu rodieMerele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara,...
Tort cu mereSe amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe...
Cosuletul brutaruluiSe bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Se...
Tort cu multa ciocolataSe prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara. Se lasa sa se raceasca si se taie...
Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaieSunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa...
TiropitaCartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb ouale, dupa care se curata de coaja...
Salata orientalaGalbenusurile se freaca impreuna cu untul moale, zaharul si putina sare. Se adauga apoi nucile tocate, rahatul taiat cuburi...
Chec cu nuca si rahatSe separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se adauga zaharul peste albusuri, apoi faina, rahatul, romul, un pic de...
Chec cu rahatMargarina se freaca spuma impreuna cu zaharul, si cele 3 galbenusuri. Se adauga zeama de la o lamaie, un praf de sare si...
Chec cu branzaSe separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga untul si 2 linguri de...
Prajitura FulgerSe adauga zaharul vanilat si zaharul in laptele fiert. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat separat fiecare. Se...
Prajitura cu crema de lapteUntul moale se freaca impreuna cu zaharul farin, apoi se adauga smantana, putina sare, un ou intreh si faina. Aluatul obtinut...
Prajitura cu crema de lamaieFaina se amesteca impreuna cu untul moale, smantana, un ou intreg si un praf de sare. Se face un sirop dintr-un pahar de...
Prajitura cu crema de ciocolataUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori