Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat...
Sufle de cartofi1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura...
Sarmalute in dovleacBlatul se face ca cel de chec. Se unge tava dreptunghiulara de cuptor si se da 30 min la copt. Cand se raceste se taie...
Prajitura AngelicaSe incalzesc 4 cani. Se bate frisca impreuna cu zaharul, se adauga cafeaua si lichiorul de oua si se imparte compozitia in...
Olandezul zburatorVinetele se decongeleaza si se scurg. Este recomandabil ca aceasta operatie sa se faca cu o zi inainte pentru a se scurge...
Salata de vinete cu maionezaO jumatate de kg de conopida congelata se pune la microunde 10 minute la putere maxima. Se scoate, se amesteca, se presara...
Conopida cu cascavalBaconul taiat cubulete se trage prin putin unt, dupa care se adauga legumele si se mai calesc putin. Ouale se bat spuma cu...
Omleta mexicanaBLAT Se amesteca un ou, un praf de copt, un zahar vanilat, 3 linguri cu zahar si faina cît inghite (coca se intinde cu...
Prajitura cu lamiieSe combina in vasul de mixer faina, zaharul, espresso simpraful de copt pana cand acesta devin o pasta omogena. Se ia tava in...
Prajitura cu mere si cafeaSe toarna ulei intr-o tava, se asterne un strat de ceapa taiata rondele, se asaza deasupra puiul in prealabil sarat si...
Pui la cuptorSe caleste ceapa in ulei. Se adauga orezul spalat si se lasa la calit pana cand capata transparenta. Se adauga morcovii,...
Orez cu legumeSe curta cateva rosii de coji, si se seminte, se scurg de zeama ce o lasa, si se freaca intr-o farfurie cu o lingura de lemn...
Unt de rosiiSe pune intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, cateva cozi de patrunjel, putin cimbru si o...
Sos de vinSe pune la fiert in zeama de carne zarzavat proaspat taiat ca fideaua si anume morcov, patrunjel, cartofi, la care se adauga...
Supa de legume cu ciuperciSe bat 12 albusuri spuma, cu un pahar de zahar pisat. Se adauga un pahar de faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide....
Paine de albusSe curata cepele si se taie rondele. Untul si uleiul se pun intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste, apoi se stropeste...
Macrou cu smantana si lamaieSe amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider 30 de minute ca sa se intareasca grasimea si sa se poata lucra....
Tarta cu brocoliSe framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta....
Biscuiti cu formeSe fierb ouale tari. Cand sunt reci se cojesc, se taie felii rotunde, si se aseaza pe o farfurie unele peste altele. Deoparte...
Oua rascoapte cu sos picantSe aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara un praf de sare, unul de piper si se stropesc cu...
Rosii umplute cu tonPentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...
Scrumbii marinateSe spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se...
Spuma de ficat in aspicPestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se amesteca cu untul, mustarul, sfecla rosie fiarta, data pe...
Salata de peste cu sfecla rosieSe bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat...
Tarta cu fructe exoticeIntr-un bol se pune iaurtul cu galbenusurile si se freaca bine. Pe masura ce amestecati, adaugati zaharul (in ploaie), faina,...
Prajitura cu iaurtBlat: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi pudingul de cacao. Se...
Creme a la cremeUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori