Se curata ciupercile de coaja, se rup coditele, se spala. Se aseaza palarioarele intr-o tava. Cooditele se toaca marunt, se...
Ciuperci la tavaCarnea se sareaza, pipereaza, aromeaza dupa gust si se frige pe gratar. 0,7 kg rosii se coc pe gratar. Ardeii grasi se coc pe...
Ceafa gratinata cu sos specialSe topesc batoanele de ciocolata cu 2 linguri de apa, frecand, pana se face ca o crema. Se amesteca cu incetul cu 1 l de...
Blanc-manger de ciocolataSe face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un...
Curcan umplut cu castaneSe taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa...
Ciulama de vitelSe topeste pe foc mic margarina cu zaharul si cateva linguri de lapte. Galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga...
Cremsnitul puturosuluiSe amesteca ouale, smantana, zaharul, faina, uleiul, nucile taiate marunt, bicarbonatul de sodiu stins in otet, zaharul...
Chec cu nuci si dulceataSe tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile...
Tort AlaskaSe poate pregati dinainte: - Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa...
Supertort de ciocolataSe alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele,...
Saramura de pesteSe curata fructele de coaja, se scoate simburele si se paseaza cu furculita impreuna cu rosia taiata cubulete, ceapa verde...
Salata de avocadoSe pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la...
Ciorba de fasole cu ciolan afumatPestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe...
Saramura de crap romanescDin aceste ingrediente se framanta un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 30 minute, dupa care se fac cornuletele...
Cornulete cu parizer si telemeaSe freaca intr-o cratita branza cu 3 galbenusuri, 3 linguri de faina, sare, si la urma se adauga cele 3 albusuri spume....
Papanasi prajitiSe fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si...
Risotto cu limbaTonul se scurge de surplusul de ulei si se pune intr-un castron din material inoxidabil. Porumbul se scurge de zeama si se...
Salata de tonSe pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au...
Spaghete cu crevetiBlatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se...
Rulada cu bananeSe taie painea felii. Fiecare felie se unge pe ambele parti cu putina margarina. Peste margarina se pune un strat de cascaval...
Croq MonsieurSe pregateste un tocator de bucatarie sau orice alta plansa din lemn care se imbraca cu folie de aluminiu. Se umezeste plansa...
Ornamente din zaharSe curata cartofii, se taie rondele si se prajesc. Intre timp se rad ouale fierte si brinza pe razatoarea mica, se taie sunca...
Cartofi surprizaSe mixeaza margarina pana se face pasta apoi se adauga restul ingredientelor continuand mixarea in urmatoarea ordine: zahar...
CongolezeSe bat ouale, zaharul, iaurtul, esenta de rom, stafidele, branza. Separat se topeste margarina. Se tapiteaza cu margarina...
Prajitura cu iaurtSe curata somonul, se sareaza si se aseaza in tava. Peste somon se toarna uleiul de masline, vinul, zeama de lamiie. La...
Somon cu lamiieUntul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 g de zahar pudra,...
Chec fin cu untUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori