Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp, pina fierb pastele, se taie kaizerul cubulete potrivit, nici mari nici...
Carbonara a la ItaliaToate ingredientele pentru blat se asaza pe o planseta si se framanta bine. Compozitia se imparte in 3 parti. Fiecare parte...
Tort de mererenumitul sos Ragu, de provenienta italiana a devenit preparat de baza in mai multe bucatarii internationale. Este o reteta...
RagúSe curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp...
Crap la cuptorSe alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in...
TocanaDaca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate...
Varza acra cu maslinePestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat,...
Rondele de peste cu sos de mustarSe curata si se spala pestele, se scot cu grija toate oasele si se toca marunt. Se freaca spuma 2 linguri de unt si se...
Budinca de pesteSe rumeneste cu o lingura de untura putina ceapa si 3/4 kg de carne macra data prin masina. Se toaca potrivit de marunt o...
Varza cu smantana la cuptorSe aleg cateva cotlete mai groase, se sareaza si se frig intr-o tigaie. Deoparte se fierb pe jumatate 150 g de macaroane...
Friptura de vitel cu macaroaneSe bat 3 albusuri spuma cu 75 g zahar si un praf mic de sare. Se adauga 180 g migdale curatate si taiate fin si un varf de...
Biscuiti cu migdaleBucatile de pui, spalate si sterse se sareaza si se rumenesc, in unt sau untura. Se curata gutuile, se taie in sfertur, se...
Pui cu gutuiAluatul se intinde de o grosime de 1/2 cm. sub forma rorunda. Tava se clateste cu apa rece si se aseaza aluatul, iar...
Piroge cu suncaSe da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o...
Perisoare cu smantanaSe face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...
Sos frantuzescSe taie atatea felii de parizer, cate ochiuri se fac. Se incinge untura intr-o tigaie si se aseaza feliile de parizer. La...
Ochiuri in cuibSe aleg rosii coapte, dar nu stricate. Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de...
Rosii conservate la borcanSe aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20...
Ciuperci murateSe topeste margarina, se amesteca cu zaharul si se freaca bine, apoi se pune faina in ploaie si se adauga laptele amestecand...
Prajitura suedezaSe spala antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper si condimente dupa gust. Se impatureste fiecare antricot in...
Antricot de vitel in staniolAceasta este o reteta traditionala israeliana, foarte usoara. Rosiile se dau pe razatoare. Ceapa se taie pestisori si se...
ShakshukaPastele se fierb conform instructiunilor. Ceapa se taie marunt si se caleste. Pipotele se taie in 3, inimioarele in doua si...
Fusilli cu organe de puiSe razuiesc fin morcovii. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga morcovii, nucile macinate, faina, coaja de...
Tort de morcoviClatitele nemtesti cu mere sunt delicioase, potrivite pentru copii. Dureaza putin mai mult ca si clatitele simple, clasice,...
Clatite nemtesti de mereUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori