Se curata merele, se scobeste mijlocul, inlaturand semintele, se fierb intr-un sirop slab, ca pentru compot, si la foc foarte...
Mere in albus
Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete si cu carnea tare. Se curata, se rupe coada, iar ciupercile mari se...
Ciuperci cu smantana
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca...
Gulas de manzat cu galuste
Toate fructele care trebuie curatate se curata si se taie in bucati potrivit de mari pentru mincat. Celelalte se spala si...
Salata de fructe / SMOOTHIE
Se pune totul in blander (robot) si se pulseaza pina toate au devenit o pasta omogena. Le torn in pahare si le servesc. Este...
Smoothie
Se curata dovlecelul de miez si de coaja, apoi se da pe razatoare. Se sareaza si se lasa 5 minute dupa care se staorce de...
Dovlecel cu lapte
Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert cartofii se strecoara si se...
Piure de cartofi cu cascaval
Blatul: Se bat albusurile spuma tare, se amesteca cu 250 gr zahar, se adauga nuca macinata si se amesteca cu grija de sus in...
Prajitura fina fara faina
Se spala carnea, se condimenteaza dupa preferinta si se prajeste in ulei incins. Dupa ce se intoarce, se asaza pe fiecare...
Friptura de porc
Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un...
Sote de morcovi
Singura conditie ca acestea sa fie bune este aceea de a le pregati! Se iau asadar doi morcovi mijlocii, un pastarnac, o...
Chiftelute
Puiul spalat si curatat se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se...
Papricas de pui cu nokedli
Intr-o oala de 3 litri de apa se pune la fiert morcov, radacina de patrunjel si ceapa taiate marunt. Cand incepe zarzavatul...
Ciorba de pui tanar
Se fierb cartofii, se curata si se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu o lingura de faina, un ou, si 200 gr. carne data...
Chiftele de cartofi cu carne
Se face un rantas putin rumenit dintr-o lingura de unt, o lingura de faina si o ceapa taiata marunt. Se curata 2-3 sardele de...
Sos de sardele de Lissa
Se taie zarzavatul marunt si se pune sa fiarba cu apa, adaugand putin orez ales si spalat. Se curata crapul, se spala bine...
Ciorba de crap
Se curata creierul, se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge si se taie in bucati mici. Se amesteca intr-o cratita 2...
Crochete de creier
Se aleg rosiile netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Se taie felii 1/4 kg de ficat de porc si se...
Rosii umplute cu ficat
Se curata cartofii cruzi si se rad pe o razatoare cu gauri mai mari. Se scurg in mana, se adauga sare, piper si putin...
Friganele de cartofi
Se taie pieptul de porc felii de aprox. 1/2 cm si se prajesc intr-o tigaie, impreuna cu cateva linguri de ulei si catelul de...
Spaghetti Alla Carbonara
1. Se pune octopusul in vin si zeama de lamaie, se acopera cu apa, se pune pe foc la foc repede, iar cand incepe sa fiarba se...
Salata de octopus cu cartofi natur
1.Se taie cepele transversal in cercuri, dupa care se despart in inele. 2.Intr-un castronas se combina faina, boiaua, sarea...
Inele din ceapa
Se incalzeste cuptorul la 450 grade F. Intr-un vas se bat ouale, albusurile, faina, laptele si vanilia pina totul este...
German Pancake
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine, pina sosul este foarte omogen. Se pun in el vegetalele...
Vinegreta
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, pina ce compozitia este foarte omogena. Se toarna peste salata (preferabil...
Dressing pentru salate
Intr-o tigaie se incinge uleiul si apoi se prajeste pieptul de pui pe ambele parti pina devine auriu pe din afara. Se iau...
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori