Toate retetele

Frittata (omleta) cu dovlecei
Aperitive cu oua

Frittata (omleta) cu dovlecei

Intr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii. Se lasa cateva...

Frittata (omleta) cu dovlecei
Dovlecel parizian
Aperitive cu legume

Dovlecel parizian

Se curata dovlecelul si se taie felii subtiri, se sareaza, apoi se lasa sa se scurga de apa, se face o coca din oua, faina si...

Dovlecel parizian
Covrigei englezesti
Aluaturi

Covrigei englezesti

Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se...

Covrigei englezesti
Choux a la creme
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Choux a la creme

Se pune sa fiarba intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se...

Choux a la creme
Oua de albus cu ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Oua de albus cu ciocolata

Se pregateste o cratita cu apa fierbinte. Se bat 4 albusuri spuma cu 100 gr. zahar. Se iau cu lingura oua din albus, si se da...

Oua de albus cu ciocolata
Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)
Mancaruri cu legume

Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)

Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o...

Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)
Pasta cu pui
Mancaruri cu carne

Pasta cu pui

Se pun macaroanele la fiert cu putina sare, intre timp se spala carnea si se pune intr-o cratita cu putin ulei, se lasa putin...

Pasta cu pui
Prajitura cu crant
Prajituri

Prajitura cu crant

Se pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua. Crema: laptele, faina si zaharul se...

Prajitura cu crant
Compot de pere
Compoturi

Compot de pere

Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se...

Compot de pere
Piept de vitel umplut
Mancaruri cu carne

Piept de vitel umplut

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe...

Piept de vitel umplut
Budinca de orez cu mere
Budinci

Budinca de orez cu mere

Se curata cateva mere frumoase de coaja, se taie felii subtiri, se presara cu zahar si se tin asa o jumatate de ora. Se...

Budinca de orez cu mere
Cornete cu frisca
Prajituri

Cornete cu frisca

Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si...

Cornete cu frisca
Chec de ciocolata
Checuri

Chec de ciocolata

Se fierbe laptele, zaharul si cacaoa. Cand e caldut se amesteca cu telul pe rand galbenusele, margarina, faina, praful de...

Chec de ciocolata
Icre de stiuca
Aperitive cu peste

Icre de stiuca

Icrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de...

Icre de stiuca
Pilaf de pui
Mancaruri cu orez

Pilaf de pui

Se spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in...

Pilaf de pui
Tort Jofre
Torturi

Tort Jofre

Crema 1 Apa+zaharul+cacaua se fierb la foc mic pana se face o pasta (ca o miere) - nu mai mult ca se zahariseste. Se lasa sa...

Tort Jofre
Cartofi cu dovlecei la gratin
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu dovlecei la gratin

Se trag in unt cativa cartofi curatati si taiati felii. Se face acelasi lucru cu cativa dovlecei in floare. Se aseaza intr-un...

Cartofi cu dovlecei la gratin
Crochete de cartofi
Mancaruri cu cartofi

Crochete de cartofi

Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se...

Crochete de cartofi
Dovlecei prajiti
Aperitive cu legume

Dovlecei prajiti

Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze...

Dovlecei prajiti
Mazare verde gatita frantuzeste
Mancaruri cu legume

Mazare verde gatita frantuzeste

Mazarea se pune in cratita cu salata verde taiata in patru, arpagicul curatat, zahar, o lingura de unt, sare si apa. Se pune...

Mazare verde gatita frantuzeste
Brinza frecata
Aperitive cu branza

Brinza frecata

Brinza se lasa afara citeva ore ca sa fie moale. Intr-un castron, se pune brinza, chimenul, boiaua, sare, piper, marar,...

Brinza frecata
Thumbprint cookies (Prajituri cu gem)
Prajituri

Thumbprint cookies (Prajituri cu gem)

Untul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din...

Thumbprint cookies (Prajituri cu gem)
Ciocolata alba
Prajituri

Ciocolata alba

Se fierbe apa cu zaharul 8 min. de cand da in clocot. Se incorporeaza treptat untul. Se mai fierbe 2 min., apoi se pune...

Ciocolata alba
Inghetata de fructe
Inghetate

Inghetata de fructe

Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe limpezita (zeama de zmeura, fragi etc.). Cand zaharul s-a topit complet, se adauga...

Inghetata de fructe
Prajitura cu mere si biscuiti
Prajituri

Prajitura cu mere si biscuiti

Merele se curata de coaja, sa razuiesc, apoi se pun la fiert cu 400 gr apa si cu zaharul. Cand este aproape ca o pasta se...

Prajitura cu mere si biscuiti
Supa crema de oua
Ciorbe

Supa crema de oua

Se caleste faina in ulei (preferabil de masline), se adauga apa, in care se dau in fiert cepele taiate in 4, la care se...

Supa crema de oua
Salata de pui cu ciuperci
Salate de legume

Salata de pui cu ciuperci

Carnea de pui fiarta si ciupercile se taie fasii subtiri. Castravetii (murati sau verzi) se dau pe razatoarea mare. Usturoiul...

Salata de pui cu ciuperci
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori