Toate retetele

Macaroane
Paste si pizza

Macaroane

Se curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza...

Macaroane
Papricas de pui
Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Se tai puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un...

Papricas de pui
Inghetata de lamaie
Inghetate

Inghetata de lamaie

Se pune intr-o cratita 1/2 litru de apa cu 1/2 kg. de zahar. Cand zaharul s-a topit, se impinge tigaia pe foc iute si se lasa...

Inghetata de lamaie
Boabe de porumb murat
Muraturi simple

Boabe de porumb murat

Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert...

Boabe de porumb murat
Aluat pentru cornulete
Aluaturi

Aluat pentru cornulete

Se framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana. Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore. Se...

Aluat pentru cornulete
Galuste cu prune
Prajituri

Galuste cu prune

Cartofii se fierb cu coaja; fierti se trec sub jet de apa rece si racoriti se curata si se paseaza foarte bine cu furculita...

Galuste cu prune
Cartofi rasi la cuptor
Mancaruri cu cartofi

Cartofi rasi la cuptor

Se caleste ceapa tocata, se raceste si se amesteca cu cartofii rasi si ingredientele (de gust). Se toarna intr-o tava unsa si...

Cartofi rasi la cuptor
Cartofi umpluti
Aperitive cu legume

Cartofi umpluti

Se coc cartofii. Cand sunt gata, se scot se taie in jumatati si se scobesc. Miezul se zdrobeste si se amesteca cu restul de...

Cartofi umpluti
Saratele simple
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Saratele simple

Se bat ouale, se pune grasimea, se adauga laptele, sarea si praful de copt si apoi faina. Se intinde foaia, se unge cu ou...

Saratele simple
Chec
Checuri

Chec

Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga uleiul cate un pahar, laptele, mirodeniile, praful de copt, faina. Se pun albusul...

Chec
Visine pentru iarna
Conserve de iarna

Visine pentru iarna

Se pune un strat de visine, un strat de zahar pana se umple un castron. Se lasa 24 h la frigider. Se scurge intr-un pahar...

Visine pentru iarna
Crema pentru prajituri
Creme

Crema pentru prajituri

Aceasta crema pentru prajituri poate fi cu usurinta pregatita inainte si depozitata, astfel ca atunci cand aveti musafiri...

Crema pentru prajituri
Crema de rahat
Creme

Crema de rahat

Se dau prin masina si se freaca pana se inmoaie.

Crema de rahat
Fagure tiganesc
Prajituri

Fagure tiganesc

Se amesteca ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi se adauga cate putin ulei pana se termina. Se adauga faina cate putin...

Fagure tiganesc
Susan
Prajituri

Susan

Se pune pe foc moale o craticioara emailata si se topeste foarte bine zaharul (fara apa). Se adauga miezul (nu se intrerupe...

Susan
Chiselita de prune
Compoturi

Chiselita de prune

Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau...

Chiselita de prune
Porumb cu maioneza
Aperitive cu legume

Porumb cu maioneza

Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt...

Porumb cu maioneza
Garoafe
Prajituri

Garoafe

Se freaca grasimea cu zaharul pudra pana se topeste zaharul bine. Se adauga ouale intregi si se bate in continuare. Se adauga...

Garoafe
Mincare de spanac cu usturoi
Mancaruri cu legume

Mincare de spanac cu usturoi

Spanacul spalat frunza cu frunza se fierbe apoi se strecoara, si se taie putin cu lingura de lemn, ca sa nu ramina bucati...

Mincare de spanac cu usturoi
Bruschette
Aperitive cu rosii

Bruschette

Se pun feliile pe o tava in cuptor. Intre timp se spala si se taie cubulete foarte mici rosiile. Se lasa pana se rumenesc...

Bruschette
Ficatei cu usturoi
Mancaruri cu carne

Ficatei cu usturoi

Ficateii se pun pe foc in aprox. 4 linguri ulei. Dupa cam 2 min se adauga apa cat sa-i cuprinda, putina sare sau vegeta + 5...

Ficatei cu usturoi
Frigarui de ficat
Mancaruri cu carne

Frigarui de ficat

Se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de 3 cm. Se da putin piper. Se...

Frigarui de ficat
Spanac englezesc
Aperitive cu legume

Spanac englezesc

Se alege spanacul si se spala in mai multe ape, ca si urzicile. Se arunca in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba...

Spanac englezesc
Budinca de albus
Budinci

Budinca de albus

Se bat spuma 8 albusuri. Se pune zaharul si pelteaua. Se mai bate pana de intareste bine. Se toarna compozitia in forma...

Budinca de albus
Pesmeti cu unt
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu unt

Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...

Pesmeti cu unt
Rulada cu frisca
Prajituri

Rulada cu frisca

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt stins in prealabil in cateva picaturi de lamaie iar la urma uleiul,...

Rulada cu frisca
Piperchi
Mancaruri cu legume

Piperchi

Se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt in 75 ml ulei condimentat cu curry intr-o tigaie wok (sau un vas de tuci cu...

Piperchi
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori