Se curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza...
Macaroane
Se tai puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un...
Papricas de pui
Se pune intr-o cratita 1/2 litru de apa cu 1/2 kg. de zahar. Cand zaharul s-a topit, se impinge tigaia pe foc iute si se lasa...
Inghetata de lamaie
Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert...
Boabe de porumb murat
Se framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana. Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore. Se...
Aluat pentru cornulete
Cartofii se fierb cu coaja; fierti se trec sub jet de apa rece si racoriti se curata si se paseaza foarte bine cu furculita...
Galuste cu prune
Se caleste ceapa tocata, se raceste si se amesteca cu cartofii rasi si ingredientele (de gust). Se toarna intr-o tava unsa si...
Cartofi rasi la cuptor
Se coc cartofii. Cand sunt gata, se scot se taie in jumatati si se scobesc. Miezul se zdrobeste si se amesteca cu restul de...
Cartofi umpluti
Se bat ouale, se pune grasimea, se adauga laptele, sarea si praful de copt si apoi faina. Se intinde foaia, se unge cu ou...
Saratele simple
Se pune un strat de visine, un strat de zahar pana se umple un castron. Se lasa 24 h la frigider. Se scurge intr-un pahar...
Visine pentru iarna
Aceasta crema pentru prajituri poate fi cu usurinta pregatita inainte si depozitata, astfel ca atunci cand aveti musafiri...
Crema pentru prajituri
Se amesteca ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi se adauga cate putin ulei pana se termina. Se adauga faina cate putin...
Fagure tiganesc
Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau...
Chiselita de prune
Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt...
Porumb cu maioneza
Spanacul spalat frunza cu frunza se fierbe apoi se strecoara, si se taie putin cu lingura de lemn, ca sa nu ramina bucati...
Mincare de spanac cu usturoi
Se pun feliile pe o tava in cuptor. Intre timp se spala si se taie cubulete foarte mici rosiile. Se lasa pana se rumenesc...
Bruschette
Ficateii se pun pe foc in aprox. 4 linguri ulei. Dupa cam 2 min se adauga apa cat sa-i cuprinda, putina sare sau vegeta + 5...
Ficatei cu usturoi
Se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de 3 cm. Se da putin piper. Se...
Frigarui de ficat
Se alege spanacul si se spala in mai multe ape, ca si urzicile. Se arunca in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba...
Spanac englezesc
Se bat spuma 8 albusuri. Se pune zaharul si pelteaua. Se mai bate pana de intareste bine. Se toarna compozitia in forma...
Budinca de albus
Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...
Pesmeti cu unt
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt stins in prealabil in cateva picaturi de lamaie iar la urma uleiul,...
Rulada cu frisca
Se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt in 75 ml ulei condimentat cu curry intr-o tigaie wok (sau un vas de tuci cu...
Piperchi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori