Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca cu varza si ardeii, se adauga sare dupa gust....
Varza cu ardei si hreanSe taie fructele dupa preferinta, se amesteca cu zahar, apoi cu iaurt, iar la urma se adauga nuca de cocos (bucatele mici).
Salata de fructeUn tort usor, pufos, elegant, tot ce iti doresti in momentele importante. Urmareste reteta tortului de sampanie pas cu pas,...
Tort cu crema de sampanieSe dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald....
Poale-n brauPe tava unsa cu unt se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu unt inmuiat pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se...
Baclava de Anul NouSe trec de doua-trei ori prin masina de tocat carne grasa de la gatul porcului, pulpa si muschi in parti egale. Se adauga...
CarnatiSe amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina...
Placinta cu branzaCarnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de...
LebertwurstInainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa...
TobaCompozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din...
Chec de cacao cu glazuraSe da pestele prin masina de tocat apoi se amesteca cu ouale batute bine, cu pesmet, unt, zeama de la jumatate de lamaie si...
Crochete din pesteSe feaca rozmarinul cu usturoiul intr-un mojar pina isi lasa bine sucul si apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Unt cu rozmarinSe fierb maruntaiele in apa rece cu sare. Intre timp, se spala orezul si se pune la fiert atata cat sa se inmoaie, fara sa...
CaltabosiPicioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman...
Piftie de porcCarnea avand o pelicula de 1 cm de grasime se sareaza si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Se asaza in tava...
Pulpa de porc la cuptorSe curata crevetii de crusta, si se inlatura intestinul din interiorul crevetelui. Se inveleste fiecare in parte cu cate o...
Surprise-ShrimpsSe spala legumele, se curata coaja de la cartofi si vinete si se curata de seminte gogosarii. Intr-o tava, se pune untul sau...
Tocanita de legume cu pulpe de puiSe fierb cartofii cu coaja, se curata, se taie felii. Se rumeneste 100 gr de sunca cruda, taiata patratele mici, cu o...
Cartofi cu suncaSe pune sa se topeasca la foc 100 g zahar cu o jumatate ceasca de lapte. Cand e fierbinte, se adauga 100 g unt proaspat. Se...
Budinca de smochineSe spala atatea gutui cate dorim sa pregatim. Se scobesc bine la mijloc si se umplu cu zahar. Se pun intr-o forma si se dau...
Gutui coapteSe taie carnea in fasii de 3 cm, potrivit de groase si se frige in ulei. Merele se curata de coaja, se taie felii si se...
Carne de porc cu mereSe fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii. Intr-o tava de iena se caleste ceapa cu o lingura de unt. Se adauga...
Cartofi cu ouSe iau citeva vinete, se spala, se taie felii si se pun intr-o cratita cu apa care colocoteste. Se lasa 5-10 minute. Se scurg...
Vinete cu sos de rosii si usturoiPestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase...
Friptura de pesteSangria este o bautura traditional spaniola, pe baza de vin, foarte aromata. Foarte putina lume stie ca in reteta originala...
Sangria - reteta originalaSe taie varza, morcovii, ardeii (pot fi date si pe robot), se aseaza intr-o oala. Deasupra se aseaza pieptul si pulpele de...
Rata pe varzaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori