Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, dar se adauga si 2-3 linguri de frisca batuta bine, fara zahar.
Sos maionez cu frisca
Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, adaugandu-i-se la inceput mustarul.
Sos maionez cu mustar
Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...
Mamaliga fiarta
Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....
Mamaliga pripita
Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in...
Bulz ciobanesc
Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand...
Minirulade cu gem
Se fierb pastele cu putina sare. Separat, cat timp fierb pastele, se prepara sosul. Intr-o cratita, se pune la incins putin...
Paste cu ciuperci
Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar {250g}, se adauga faina si nuca macinata. Se pune compozitia intr-o...
Ciocolatina
Tiramisu reţetă la cutie Se insiropeaza piscoturile de sampanie cu cafeaua fierbinte, care trebuie sa fie relativ dulce....
Tiramisu reţetă la cutie
Un litru de lapte se fierbe si se face o budinca cu gris, compozitia sa fie putin mai moale. Se adauga zahar cam 5l inguri,...
Budinca de gris cu crema caramel
Reteta Sandwich cu branza topita si salam este un foarte bun aperitiv. Pentru a o pregati ai nevoie de cateva ingrediente:...
Sandwich cu branza topita si salam
Se amesteca cu mixerul laptele cu nesul. Dupa aceea se adauga o lingura rasa de inghetata si se stropeste cu scortisoara.
Ness Cafe Frappe
Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana cand se umfla.
Inele de ceapa
Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...
Fazan fript
Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...
Rata salbatica fripta
Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...
Mancare rece de iepure cu masline
Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...
Iepure cu ciuperci
Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...
Pulpa de caprioara la tava
Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...
Tocana de mistret tanar
Se spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul;...
Ciuperci cu branza si sos de smantana
Se taie bucatile de pui ca pentru snitele si se prajesc in untul incins in prealabil in tigaie. Dupa ce carnea s-a facut (nu...
Pui cu sos de whiskey si mar
Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Intre timp se taie cubulete brinza,...
Paste usoare
Se curata broccoli, se rupe in buchetele mici si se opareste cu apa sarata. Intr-o oala se calesc putin doua cepe taiate...
Supa-crema de broccoli
Se pun pennele la fiert in apa cu sare si se scurg conservele de ton intr-o sita. Intr-o cratita se calesc cepele taiate...
Penne cu ton
Prepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...
Prepelita
Se curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...
Prepelite inabusite
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori