Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de...
Sos cu smintina
Se freaca untul cu zaharul se adauga oul nuca si faina. Acest aluat se imparte in 3 parti egale care se coc la foc potrivit....
Tort cu frisca
Intr-un vas emailat, foarte curat, se pune ingredientele si se asaza vasul pe foc mic, se amesteca continuu cu o spatula...
Punci
Se pune laptele la fiert; cind clocoteste se adauga ciocolata rasa si zaharul, se amesteca bine si se ia de pe foc. Se...
Lapte cu ciocolata
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, dupa care se adauga zaharul vanilat si faina. Se obtine o coca potrivit de...
Pesmeciori pentru ceai
Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se...
Bulz
Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii, se amesteca cu salata verde si se asaza intr-o salatiera. Costita,...
Salata de costita afumata
Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin...
Compot asortat de fructe
Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa...
Salata din sardele in ulei
Se amesteca toate ingredientele cu exceptia cotletelor, intr-o tigaie pentru prepararea sosului. Se fierbe inabusit 5 minute....
Cotlete de miel cu menta
Ceapa se taie marunt si se inabusa in unt sau untura, pina cind devine aurie. Se adauga doua linguri de faina, apa, sare si...
Supa de ceapa si cascaval
Se amesteca totul, se bate pina la formarea unei mase (ca o nsmintina groasa), dupa care se pune in tava la foc nu prea mare...
Chec ca la Soroca
Tiramisu reţetă cu biscuiti Se face o cafea tare din 5 linguri cafea si 4 cesti de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se...
Tiramisu reţetă cu biscuiti
Se face un blat de pandispan din ingredientele de la BLAT 1. Brinza de vaci se freaca cu untul si zaharul pudra. Budinca se...
Prajitura in trei culori
Se face un aluat din toate aceste ingrediente si se lasa sa se odihneasca putin la rece. Se ia cite o bucatica, se ruleaza si...
Cornulete cu nuca si vanilie
Intr-un vas foarte curat, emailat sau din sticla, se pun galbenusurile si zaharul, care se freaca bine cu o lingura curata...
Coniac cu oua
Se freaca galbenusul crud cu zaharul pina ce se face ca o crema, adaugind cite un pic de esenta de cafea rece si bine...
Trufe cu ciocolata
Se desprind buchetele din conopida si se oparesc cu apa clocotita. Concomitent, se pregateste compozitia de oua bautute cu...
Conopida pane
Se caleste in ulei ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si morcovii, se lasa putin sa se prajeasca pana devin aurii....
Orez cu legume
Se pune intr-un castron 1/1 pahar ulei, 1/2 pahar apa, faina cit cuprinde si putina sare. Se framinta si se face un aluat...
Prajitura ieftina cu mere
Macroul afumat, fara oase si fara pielita, se taie marunt; telina, morcovul si marul curatate si date pe razatoarea mica se...
Salata cu macrou afumat
Pe o tava se pune o folie de aluminiu pe care se pun 6 felii de piine. Fiecare felie se unge cu unt si peste se pune o felie...
Croque Monsieur
Blat: Margarina se amesteca cu 200 gr. zahar, cu nucile macinate, cu rom, iar apoi se pun albusurile batute spuma si faina....
Prajitura cu ness
Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe...
Gogosari cu mustar
Se pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cind a fiert,...
Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)
Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati potrivit de mari, se prajesc putin in cratita cu ulei incins, adaugind si...
Iahnie de cartofi cu dafin
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori