Fasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Se trece prin sita, se amesteca cu chifla muiata si...
Chiftele din fasole
Se taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul...
Praz umplut cu orez
Se pun mirodeniile in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet...
Ceai cu miere si cu mirodenii
Gutuile se curata de coaja si de mijlocul cu simburi, se taie felii, se pun la fiert in apa cu zahar, iar restul de zahar se...
Gutui cu zahar ars
Pestele fiert si curata de piele si oase si se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul, sarea, piperul si...
Crema de peste
Se prepara un sos alb care se stinge cu zeama de peste si lapte. Se fierbe bine, se trece prin sita, se adauga putin cascaval...
Sos alb pentru peste
Se prepara un sos de zarzavat trecut prin razatoarea mica, se adauga faina, se stinge cu zeama de carne, un pahar de vin alb...
Sos de vin
Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din gris. Se asaza deasupra un strat uniform, jumatate din...
Budinca de gris cu miere
Se fierb 2-3 cartofi, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau prin razatoare. Se freaca o lingura de unt, se...
Supa cu galuste de cartofi
Se fac clatite din 2 oua. Se pregateste o umplutura, nu prea groasa, dintr-o bucata de brinza de vaca data prin sita,...
Budinca de clatite
Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste...
Ciorba ruseasca cu smintina
Bucata intreaga de carne se freaca cu putina sare si se impaneaza cu bucati de slanina si usturoi. Se prajeste pe toate...
Friptura inabusita
Bucatile de rata se prajesc in untura pina se rumenesc, se adauga ceapa tocata si faina si se lasa sa se mai prajeasca putin,...
Rata cu castraveti acri
Din galbenusuri, mustar, sare, ulei, lamiie, se face o maioneza nu prea grasa care se amesteca pina la omogenizare cu...
Sos delicios
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se topeste margarina, se raceste si se amesteca cu...
Cremsnit rapid
Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se...
Icre de post
Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei,...
Salata de linte rosie
Se topeste margarina / untul. Se toaca nucile. Zaharul se amesteca cu ouale. La amestecul cu zahar se adauga grasimea si...
Muffins cu nuci
Morcovii, merele, telina, pastirnacul si sfecla se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, castraveciorii se taie...
Salata de cruditati cu smintina
Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se lasa 2-3 ore sa se umfle in apa calduta. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se...
Salata de macaroane cu suc de rosii
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc in el ciupercile cu mararul...
Ciuperci pe friganele
Se amesteca bine toate ingredientele intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic. Se serveste cald, adaugindu-se untul.
Sos de lamiie
Se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca si se fierb inabusit timp de 10 minute. Se serveste la orice gen de...
Sos australian pentru carne
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare si se fierb in ¼ l de apa sau supa timp de 10 minute. Smintina se freaca cu...
Sos de mere
Blatul: Se face o coca moale, care se toarna in tava tapetata si apoi se pune incuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Dupa...
Prajitura cu nuca si miere
Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt,...
Prajitura nuca cu crema
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori