Toate retetele

Creier fiert
Mancaruri cu carne

Creier fiert

Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de 15-20...

Creier fiert
Dulceata de gutui bucati
Dulceata

Dulceata de gutui bucati

Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...

Dulceata de gutui bucati
Lapte cu banane
Cocktail-uri

Lapte cu banane

Se decojeste banana, se taie in bucatele, se adauga sucul de morcovi, mierea dizolvata in putin lapte cald, se amesteca bine...

Lapte cu banane
Trigoane de miere si brinza de vaci
Prajituri

Trigoane de miere si brinza de vaci

Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga brinza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile,...

Trigoane de miere si brinza de vaci
Tort biscuit
Torturi

Tort biscuit

Se freaca 200 gr. zahar cu 200 gr. unt spuma. Se dizolva 2-3 lingurite de cacao intr-o cescuta de apa cu rom. Se toarna...

Tort biscuit
Budinca de macaroane cu lapte
Paste si pizza

Budinca de macaroane cu lapte

Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din...

Budinca de macaroane cu lapte
Sos de usturoi
Sosuri condimentate

Sos de usturoi

In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....

Sos de usturoi
Sos de cartofi
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Supa cu patratele de ou
Supe de carne

Supa cu patratele de ou

Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...

Supa cu patratele de ou
Ciorba de sfecla
Ciorbe

Ciorba de sfecla

Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se fierbe cu apa timp de 30-40 minute(in oala acoperita). Se...

Ciorba de sfecla
Iepure cu smintina
Mancaruri cu vanat

Iepure cu smintina

Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...

Iepure cu smintina
Pilaf de vitel
Mancaruri cu carne

Pilaf de vitel

Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se...

Pilaf de vitel
Morcovi cu unt si smintina
Mancaruri cu legume

Morcovi cu unt si smintina

Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri...

Morcovi cu unt si smintina
Pui marocan
Mancaruri cu carne

Pui marocan

Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie...

Pui marocan
Tort de biscuiti cu frisca
Torturi

Tort de biscuiti cu frisca

Biscuitii se sfarima,intr-un castron, peste care se toarna un sirop nu prea fierbinte, preparat din apa si 3linguri de zahar....

Tort de biscuiti cu frisca
Salata de cruditati  cu maioneza
Salate de legume

Salata de cruditati cu maioneza

Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea ½ ora. Cartofii calzi se taie in cuburi...

Salata de cruditati cu maioneza
Salata de mere umplute
Salate de legume

Salata de mere umplute

Merele necuratate de coaja se scobesc. Se prepara umplutura: sfecla se coace si se taie in cuburi sau felioare, telina si...

Salata de mere umplute
Sandvisuri cu pate de ficat
Sandviciuri

Sandvisuri cu pate de ficat

Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...

Sandvisuri cu pate de ficat
Ciuperci umplute cu creier
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu creier

Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se...

Ciuperci umplute cu creier
Gaina cu masline
Mancaruri cu carne

Gaina cu masline

Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din...

Gaina cu masline
Dulceata de mure
Dulceata

Dulceata de mure

Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de mure
Peltea de gutui
Dulceata

Peltea de gutui

Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...

Peltea de gutui
Prajitura cu mere  si vin
Prajituri

Prajitura cu mere si vin

Se framinta toate la un loc. Se bate coca pe planseta, se framinta si iar se bate, se framinta din nou pina ce face basici....

Prajitura cu mere si vin
Biscuiti fara ou
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti fara ou

Se amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare....

Biscuiti fara ou
Tort minune
Torturi

Tort minune

Se framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti...

Tort minune
Crema Candy
Creme

Crema Candy

Se amesteca zaharul, smintina si mierea si se fierbe pina ce se dizolva zaharul. Se adauga untul si se continua fierberea. Se...

Crema Candy
Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de fasole boabe

Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...

Bors de fasole boabe
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori