elizeea - Rețete

Felii de crap cu usturoi
Mancaruri cu peste

Felii de crap cu usturoi

Feliile de crap se condimenteaza cu sare, piper si delikat si se aseaza intr-un bol una langa cealalta. Se adauga usturoiul...

Felii de crap cu usturoi
Budinca cu piersici
Budinci

Budinca cu piersici

Piscoturile se trampeaza(se umezesc) in laptele cu rom si zahar si se asaza un strat intr-un vas termorezistent. Piersicile...

Budinca cu piersici
Sufleu de orez
Sufleuri

Sufleu de orez

Orezul se fierbe intr-un litru de lapte. Margarina si stafidele se adauga in orezul cald. Cand se raceste, galbenusurile se...

Sufleu de orez
Chiftele
Mancaruri cu carne

Chiftele

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 50 gr de unsoare. Chiflele se imbiba in lapte, dupa ce se scurg, se adauga la...

Chiftele
Mancare din carne de iepure
Mancaruri cu carne

Mancare din carne de iepure

Se ia carnea de iepure, se taie in 8 bucati se condimenteaza cu sare si piper. Bucatile de carne se prajesc in ulei fierbinte...

Mancare din carne de iepure
Gulas cu carne de vita
Mancaruri cu carne

Gulas cu carne de vita

Carnea pentru tocana se prajeste in 60 gr de unsoare. Se adauga ceapa, usturoi, boia, maghiran, coaja de lamaie, sare, piper...

Gulas cu carne de vita
Pastrav condimentat
Mancaruri cu peste

Pastrav condimentat

Se ia jumatate de margarina si se unge pastravul, in interior si pe exterior, dupa care se trece prin amestecul de faina cu...

Pastrav condimentat
Felii de crap cu usturoi
Mancaruri cu peste

Felii de crap cu usturoi

Feliile de crap se condimenteaza cu sare, piper si delikat si se aseaza intr-un bol una langa cealalta. Se adauga usturoiul...

Felii de crap cu usturoi
Raffaelo
Bomboane, figurine

Raffaelo

Se fierbe un sirop din apa si zahar. Se ia de pe foc si se amesteca cu margarina, se raceste. Se adauga laptele praf si nuca...

Raffaelo
Crenvursti cu cascaval
Aperitive cu carne

Crenvursti cu cascaval

Daca vrem sa oferim familiei aperitive gustoase, putem prepara crenvursti cu cascaval. Aceasta reteta este foarte delicioasa.

Crenvursti cu cascaval
Piscot cu gris si fructe
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscot cu gris si fructe

Ingredientele pentru piscot se amesteca ca de obicei. Galbenusurile se freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma tare, apoi se...

Piscot cu gris si fructe
Mere impanate
Salate de fructe

Mere impanate

Faina se amesteca cu galbenusurile, sare, miere si lapte. Compozitia se lasa deoparte o jumatate de ora.Albusurile se bat...

Mere impanate
Bombite cu castane
Bomboane, figurine

Bombite cu castane

Pireul de castane se inmoaie putin cu rom, se adauga migdalele macinate, pudra de cacao si se amesteca. Se formeaza bombite...

Bombite cu castane
Rulada de curcan cu crenvursti
Aperitive cu carne

Rulada de curcan cu crenvursti

Carnea se taie felii deschise se subtiaza cu batatorul de carne. Se sareaza putin si se ung cu mustar. Se lasa deoparte cca o...

Rulada de curcan cu crenvursti
Crema de branza cu mere
Aperitive cu branza

Crema de branza cu mere

Daca vrem sa servim un aperitiv delicios, putem prepara crema de branza cu mere. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza,...

Crema de branza cu mere
Tocanita de pui cu vin rosu
Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu vin rosu

Se scoate pielea de pe carne, se taie in bucati de 2- 3 cm de grosimea degetului. Bucatelele de carne se trec prin faina si...

Tocanita de pui cu vin rosu
Placinta cu marmelada
Preparate dulci

Placinta cu marmelada

Faina se amesteca cu unt, un ou intreg, putin zahar si frisca, se framanta. Se intinde o foaie, se pune in tava, se coace sa...

Placinta cu marmelada
Cocteil cu portocale si tuica
Cocktail-uri

Cocteil cu portocale si tuica

Bauturile se agita in shaker, se toarna intr-un pahar lung peste cuburile de gheata. Se orneaza cu rondele de portocala.

Cocteil cu portocale si tuica
Cafea glace
Cafele

Cafea glace

Se fierbe cafeaua, se lasa sa se raceasca. Se pun cuburile de gheata, inghetata, frisca deasupra si se presara cu barot de...

Cafea glace
Mix de branza si mere
Creme

Mix de branza si mere

Ingredientele se mixeaza si atat. Iese o compozitie densa datorita oului si branzei.

Mix de branza si mere
Mouffin cu cascaval
Preparate sarate

Mouffin cu cascaval

Foitajul se decongeleaza, se intinde si se decupeaza forme rotunde potrivite fundului formei de copt pentru mouffin....

Mouffin cu cascaval
Green Widow
Cocktail-uri

Green Widow

Lichiorul de portocale Curacao se amesteca cu aceeasi cantitate de votca si se completeaza cu suc de portocale. Amestecarea...

Green Widow
Tocanita de pui cu vin rosu
Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu vin rosu

Se scoate pielea de pe carne, se taie in bucati de 2- 3 cm de grosimea degetului. Bucatelele de carne se trec prin faina si...

Tocanita de pui cu vin rosu
Budinca cu piersici
Budinci

Budinca cu piersici

Piscoturile se trampeaza(se umezesc) in laptele cu rom si zahar si se asaza un strat intr-un vas termorezistent. Piersicile...

Budinca cu piersici
Sufleu de orez
Sufleuri

Sufleu de orez

cald. Cand se raceste, galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma cu telul....

Sufleu de orez
Bombite cu castane
Bomboane, figurine

Bombite cu castane

Pireul de castane se inmoaie putin cu rom, se adauga migdalele macinate, pudra de cacao si se amesteca. Se formeaza bombite...

Bombite cu castane
Rulada de curcan cu crenvursti
Mancaruri cu carne

Rulada de curcan cu crenvursti

Carnea se taie felii deschise se subtiaza cu batatorul de carne. Se sareaza putin si se ung cu mustar. Se lasa deoparte cca o...

Rulada de curcan cu crenvursti
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca
Bucataras.RO

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola