Se prajeste carnea intr-o oala uscata, se adauga ceapa, condimentele si atata apa incat sa acopere carnea. Se fierbe pana se...
Friptura frageda in sos de legumeSe curata muschii de piele si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune untura la incins, se pune in ea carnea si se...
Muschi WellingtonMorcovii, patrunjelul si guliile se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in buchetele, se spala....
Legume delicioaseFasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se...
Mancare de fasole verdeCele doua capete ale dovleacului se taie, se curata subtire, se taie de-a lungul si se indeparteaza semintele cu o lingura,...
Mancare de dovleacCeapa curatata, ardeii taiati cubulete si un carnat (in lungime) se pun pe betisoare de frigarui, alternand. In cele doua...
Frigarui cu carnatiSe sfarama biscuitii/piscoturile. Ciocolata se ra pe razatoare si se topeste pe baie de aburi. La fel se topeste si untul si...
Piscoturi crocante cu miereIntr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si...
Prajitura crocantaCarnea se taie felii subtiri cat un deget, apoi se aseaza peste ceapa taiata fin si calita. Se prajeste putin, se stinge cu...
Tocana GundelHeringul file se taie in doua de-a lungul, se ruleaza si se strapunge cu scobitori. Galbenusurile fierte se zdrobesc si se...
Gustare cu heringCaracatitele congelate se pun direct in cucta (oala sub presiune) si se fierb in apa asa cum sunt. Se vor scoate cand s-au...
Caracatita cu legumeSe fierb macaroanele si se adauga untul frecat cu galbenusul de ou, sunca taiata marunt, 3 linguri de smantana, albusul batut...
Friptura de porcChifla se pune la inmuiat in lapte, apoi se stoarce bine. Carnea, sunca si slanina se da prin masina de tocat carne, urmand...
Carne cu suncaUntul se freaca cu faina, sarea, patrunjelul, busuiocul si cu 2 linguri de apa. Se framanta bine si se acopera vasul. Se lasa...
Tascute umplute cu carneVarza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai...
Mancare de varza creataCarnea se taie in bucati mici, costita, in fasii. Se pune intr-o tava, se freaca cu plantele aromatice si mirodeniile....
Friptura cu legumeUntul se amesteca cu zahar, nuci si galbenusuri, se freaca sa se obtina o compozitie omogena. Se adauga albusurile batute...
Prajitura rapida cu visineLegumele pregatite si taiate in cuburi se fierb in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Patrunjelul verde se toaca...
Pulpe de pui umplute cu legumeCarnea si rinichii se taie fasii ca taiteii, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cu faina, se amesteca si se frige...
Mancare de vitelDesi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar....
Tiramisu reţetă cu blatCarnea nu se bate sa se subtieze, ci i se face un buzunar cucutitul.Ciupercile si sunca se taie marunt, se amesteca cu...
Cotlete cu buzunarTiramisu reţetă originala Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit. Galbenusurile se bat spuma cu zahar,...
Tiramisu reţetă originalaIntinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime...
Tort Olandez cu visineIngredientele pentru aluat se framanta. Din aluat se decupeaza forme mici rotunde (cu un pahar de lichior).Rondelele se pun...
FursecuriSmantana se bate spuma cu zaharul tos si vanilat. Doua bucati de gelatina se inmoaie in lapte timp de 10 minute, se fierbe...
Tort cu smantanaPiscotul se asaza pe un platou pe un rand, se acopera cu piersici taiate in doua, se stropesc cu sirop din compot. Smantana...
Desert cu smantanicaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciEu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...
Salata de paste cu sparanghel si suncaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj