Se pun la fiert apa cu laptele si untul. Dupa ce au dat in clocot, se amesteca cu faina. Dupa ce s-a format o crema omogena,...
Choux a la cremeSe amesteca ingredientele pentru blat si se framanta bine. Aluatul se imparte in doua parti egale iar din prima se intinde o...
Prajitura cu suc de rosiiSe framanta faina cu margarina, smantana, drojdia, zaharul si cele 2 oua. Se lasa apoi aluatul sa se odihneasca 30 de minute....
Prajitura cu crema de branzaDrojdia dizolvata in lapte, se amesteca impreuna cu faina, uleiul, sarea si smantana. Se framanta totul bine, dupa care se...
Prajitura cu branzaFoaia de aluat se pune intr-un vas adanc cu diametrul de aproximativ 20 cm. Se preseaza usor, apoi se impunge cu o furculita...
Prajitura americana, cu branzaPentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, treptat, uleiul, praful de copt stins in zeama de...
Prajitura cu branza de vaci si bezeaSe amesteca ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca tare. Se imparte apoi in doua portii, una mare si una mica, care...
Prajitura cu urdaGalbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si untul topit si racit. Se incorporeaza treptat, faina,...
Cremes falsMille-feuille este un desert originar din Franta. Produsul de patiserie este cunoscut si sub numele de Napoleon
Mille-feuille cu capsuniBranza si galbenusurile calde se dau printr-o sita. Untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga branza, galbenusurile,...
Prajitura cu branza de vaciSe curata, se spala si se taie telina, dupa care se pune la oparit, in apa cu sare. Separat, se fierb ouale si se separa...
Salata de telina cu mustarVarza se curata de frunzele vestede si se spala. Se scoate apoi cotorul si se taie fideluta. Se pune apoi intr-un castron, se...
Salata de varzaSe spala varza si se stoarce bine. Se toaca fin si se adauga cimbrul, uleiul si piperul. Se amesteca bine si se serveste.
Salata de varza acraSe curata, se spala si se toaca fideluta varza. Se pune apoi in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert 15 minute. Se lasa...
Salata de varza oparitaSe curata, se spala si se fierb separat in apa cu sare zarzavaturile Cartofii se taie cubulete, pastaile de fasole se taie in...
Salata de verdeturiPieptul de pui se taie feliute si se amesteca impreuna cu morcovii si telina date pe razatoare. Ceapa si usutroiul tocate...
Salata de puiSalata de ridiche neagra cu legume este foarte sanatoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita pentru zilele de post. Se...
Salata de ridiche neagraRosiile se taie in rondele groase care se asaza intr-un singur strat, pe un platou intins. Se presara deasupra ceapa si...
Salata de rosii cu ceapaRosiile se curata de seminte si coaja si se taie marunt. Se presara cu sare si piper si se lasa sa stea asa in salatiera 2...
Salata de peste cu rosiiSfecla se spala si se curata de coaja, dupa care se da prin razatoare mare. Se adauga ceapa taiata fin si se amesteca bine....
Salata de sfecla rosieSpanacul se curata de frunze si se spala sub jet de apa. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si dupa aproximativ 5 minute se...
Salata de spanacTelina si morcovii se curata si se dau printr-o razatoare mai mare. Rosiile se taie feliute rotunde iar salata se desface de...
Salata de telina cu fructeMorcovii se curata si se dau apoi pe razatoare. Se pun intr-un castron, se sareaza si se adauga peste otetul si uleiul. Se...
Salata de morcoviNapii si gulia se spala si se curata de coaja. Se rad apoi, se sareaza si se tin asa cam 15 minute. Se pun apoi intr-o...
Salata de napi si guliiMiezul de nuci si usutroiul se piseaza. Miezul painii se inmoaie in apa, apoi se sfaramiteaza si se amesteca impreuna cu...
Salata de nuci cu usturoiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori