Se pun la fiert apa cu laptele si untul. Dupa ce au dat in clocot, se amesteca cu faina. Dupa ce s-a format o crema omogena,...
Choux a la creme
Se amesteca ingredientele pentru blat si se framanta bine. Aluatul se imparte in doua parti egale iar din prima se intinde o...
Prajitura cu suc de rosii
Se framanta faina cu margarina, smantana, drojdia, zaharul si cele 2 oua. Se lasa apoi aluatul sa se odihneasca 30 de minute....
Prajitura cu crema de branza
Drojdia dizolvata in lapte, se amesteca impreuna cu faina, uleiul, sarea si smantana. Se framanta totul bine, dupa care se...
Prajitura cu branza
Foaia de aluat se pune intr-un vas adanc cu diametrul de aproximativ 20 cm. Se preseaza usor, apoi se impunge cu o furculita...
Prajitura americana, cu branza
Pentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, treptat, uleiul, praful de copt stins in zeama de...
Prajitura cu branza de vaci si bezea
Se amesteca ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca tare. Se imparte apoi in doua portii, una mare si una mica, care...
Prajitura cu urda
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si untul topit si racit. Se incorporeaza treptat, faina,...
Cremes falsMille-feuille este un desert originar din Franta. Produsul de patiserie este cunoscut si sub numele de Napoleon
Mille-feuille cu capsuni
Branza si galbenusurile calde se dau printr-o sita. Untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga branza, galbenusurile,...
Prajitura cu branza de vaci
Se curata, se spala si se taie telina, dupa care se pune la oparit, in apa cu sare. Separat, se fierb ouale si se separa...
Salata de telina cu mustar
Varza se curata de frunzele vestede si se spala. Se scoate apoi cotorul si se taie fideluta. Se pune apoi intr-un castron, se...
Salata de varza
Se spala varza si se stoarce bine. Se toaca fin si se adauga cimbrul, uleiul si piperul. Se amesteca bine si se serveste.
Salata de varza acra
Se curata, se spala si se toaca fideluta varza. Se pune apoi in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert 15 minute. Se lasa...
Salata de varza oparita
Se curata, se spala si se fierb separat in apa cu sare zarzavaturile Cartofii se taie cubulete, pastaile de fasole se taie in...
Salata de verdeturi
Pieptul de pui se taie feliute si se amesteca impreuna cu morcovii si telina date pe razatoare. Ceapa si usutroiul tocate...
Salata de puiSalata de ridiche neagra cu legume este foarte sanatoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita pentru zilele de post. Se...
Salata de ridiche neagra
Rosiile se taie in rondele groase care se asaza intr-un singur strat, pe un platou intins. Se presara deasupra ceapa si...
Salata de rosii cu ceapa
Rosiile se curata de seminte si coaja si se taie marunt. Se presara cu sare si piper si se lasa sa stea asa in salatiera 2...
Salata de peste cu rosii
Sfecla se spala si se curata de coaja, dupa care se da prin razatoare mare. Se adauga ceapa taiata fin si se amesteca bine....
Salata de sfecla rosie
Spanacul se curata de frunze si se spala sub jet de apa. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si dupa aproximativ 5 minute se...
Salata de spanac
Telina si morcovii se curata si se dau printr-o razatoare mai mare. Rosiile se taie feliute rotunde iar salata se desface de...
Salata de telina cu fructe
Morcovii se curata si se dau apoi pe razatoare. Se pun intr-un castron, se sareaza si se adauga peste otetul si uleiul. Se...
Salata de morcovi
Napii si gulia se spala si se curata de coaja. Se rad apoi, se sareaza si se tin asa cam 15 minute. Se pun apoi intr-o...
Salata de napi si gulii
Miezul de nuci si usutroiul se piseaza. Miezul painii se inmoaie in apa, apoi se sfaramiteaza si se amesteca impreuna cu...
Salata de nuci cu usturoi
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane